Polis, Avukatları, Baro Başkanlarını Darp Etti Tekmeledi

BU KORKU NEDEN? AKP FAŞİZMİ NEDEN KORKUYOR?

Bir AKP projesi olan çoklu baro sisteminin gündeme gelmesi ile barolar hukuk için, adil yargılanma hakkı vb taleplerle ülkenin her yerinden Ankara’ya yürüyüş yaptı. 56 baro başkanı tarafından gerçekleştirilen yürüyüş dün Ankara’ya ulaştı. 21. yüzyılın Türkiye’sinde Baro Başkanlarının başkent Ankara’ya girişi polis tarafından engellendi ve saldırıya uğradı.

Baro başkanlarının ve avukatların „Savunma Yürüyor“ yürüyüşü saat gece 1’de tam 15’inci saatini doldurdu. Ankara girişinde yağmur altında bekleyiş sürüyor.

Baro başkanları ve avukatlara Ankara girişinde polis ablukası altında beklerken polis saldırdı. ÖHD Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya, polisler tarafından yere düşürülerek, darp edildi ve tekmelendi. Bu saldırılara rağmen ve polis ablukasına rağmen, Baro başkanları ve avukatlar Ankara girişi Eskişehir yolunda beklemeye devam ediyor. Barikat içerisinden çıkan gazeteciler, baro başkanları tekrar içeri alınmıyor.


Polis saldırısının duyulması üzerine Ankara Barosu avukatlarından bir kısmı baro başkanlarının yanına gitmek istedi ama polis bunada engel oldu. Bu duruma tepki gösteren avukatlar ile polis arasında tartışmalar yaşandı.


Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir avukatın bu saldırılar sırasında “müvekkillerimiz gözaltında izin verin görüşmek istiyorum” demesi faşizmin hukukunu gözler önüne seriyor. Görüntülerde Elya Center yetkililerinin de işçileri toplayarak, baro başkanlarının şantiye alanından çıkmasını istediği için beklediği görüldü. Duruma tepki gösteren avukatlara polisin “onların özel mülkü çıkmanızı istiyorlar” demesi dikkat çekti.

Baro başkanları ve avukatlar AKP faşizmine ve hukuksuzluğa boyun eğmiyor. Yağmur altında Adalet için, Hukuk için, Halk için, Savunma Yürüyüşüne devam ediyor. Baro başkanları ve avukatlar saatlerdir polis ablukası altında. Çadır kurulmasına, yemek dağıtılmasına, tuvalet vb gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına AKP faşizmi tarafından izin verilmiyor.

Bir yürüyüş için alınan önlemlere bakınca sormak gerekiyor. BU KORKU NEDEN?

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.