Eva Weber’den Grup Yoruma dayanışma

Eva Weber Almanya’da bir müzisyen ve müzik eğitimcisidir. Weber Almanya’dan bir destek çalışması yaparak Grup Yorum’un “Leylanın kararı” şarkısını kemanı ile çaldı. Yaptığı dayanışmayla”güç ve cesaret” göndermek istedigini de açıkladı. Ek olarak da Sultan Gökçek’e ve Bergün Varana bir mektup yazarak onlara mahkemede yalnız bırakmayarak düşüncelerini paylaştı.


Mektubun türkçesini yayınlıyoruz:

“20 Mayıs’ta yapılacak duruşmanız için bu yeni Grup Yorum şarkısını adanmak istiyorum. Adı “Leyla’nın kararı”. Bana kemanla eşlik etmek için gönderilmişti. Bu şarkıyla birlikte size çok güç ve cesaret göndermek istiyorum!

Hakkınızda ve Grup Yorum hakkında “karar” verecek mahkemeye de bu şarkı yollanacak. Mahkeme yine müzisyenleri, müzik yaptıkları ve böylelikle insanları özgürlük, sevgi ve adalet mesajlarıyla cesaretlendirdikleri için yargılamaya kalkıyor.
Bir mahkeme halk ozanlarının mesajları taşıyan bir müziği nasıl yasaklayabilir ve mahkum edebilir?
Türkiye Adalet düzeni, müzisyenlerin tekrar ve tekrar tutuklanmaları, darp edilmeleri ve işkence görmelerine, müziği yok etmek için onların enstrümanları polis tarafından parçalanmalarına nasıl izin verebiliyor? Bu nasıl bir rejim ki, ne adalet bilen ne de özgürlük nede farklı düşünce sahiplerine saygı göstermiyor ve onları tek bir delil olmadan mahkum edip, son direniş aracı olan ölüm orucuna itiyor?
Bu Yargı senin hakkında nasıl karar verebilir Sultan, adalet için açlık grevi yapan eşini henüz yeni kaybettiğin halde? Ve senin hakkında nasıl karar verebilir Bergün, yargı köleleri sana işkence yaparak saçlarını yolladıkları halde?
Bu nasıl bir faşist rejim ki, sırf çıkarları ve egemenliği için müzisyenlere ve farklı düşünenlere böyle çirkin uygulamalara maruz bırakıyor?
Grup Yorum’un müziği halktan geliyor ve özgürlük sever bütün insanlar tarafından söyleniyor, eşliğinde halaylar çekiliyor. Bu müzik nasıl yasaklanabiliyor?
Gerçekten de Grup Yorum konserleri 5 yıldan fazla bir süre engellenmeye çalışılıyor. Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda kendi ülkemde, Almanya Federal Cumhuriyeti’nde. Nasıl bir Cumhuriyet ki ezilenlerin şarkılarını yasaklıyor?
Ben Eva Weber, müzisyen ve göçmen araştırmacısıyım, Grup Yorum’a ta 30 yıl önce defalarca kemanımla eşlik etmiştim.
Bu şarkı ve kemanımla sizlere dayanışmamı ifade etmek istiyorum ve Türkiye Yargısından şunları talep ediyorum:
Adil bir yargılama, müzisyenlerin ve onların açlık grevinde olan avukatlarının derhal tahliyesini gerektirmektedir!
Sultan Gökçek, Bergün Varan ve Ali Aracı, aynı zamanda halkın avukatlarına adalet ve özgürlük istiyorum!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.