Eşini Cizre Bodrumlarında Yakarak Katlettiler, Kendisine de 3 Yıl 1 Ay Ceza Verdiler

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2015 aralığında  ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında bir evin bodrumunda yakılarak öldürülenlerden Mahmut Duymak’ın eşi Lütfiye Duymak’a bir tanık ifadesi gerekçe gösterilerek 3 yıl 1 ay 15 gün ay hapis cezası verildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan ederek devletin katletmek için eğitilmiş özel harekâtçıları asker ve polisi 51 gün ilçede terör estirmişti. Devlet teröründen kendini korumak için bodrumlara saklanan halktan yüzlercesi çoluk çocuk demeden yakılarak katledilmişti. Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden katliamda ölen insan sayısı net olarak bilinmiyor. (bu konuda BM raporları da var)

Bodrumda katledilenlerden biri olan Mahmut Duymak’ın eşi Lütfiye Duymak 20 Mart 2018 tarihinde gözaltına alındı. Biri 3 yaşında olmak üzere 5 çocuk annesi Lütfiye Duymak, 6 günlük gözaltı sürecinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış ve tutukluluğa yapılan itiraz sonrası bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Tek bir itirafçının ifadesinin dışında hiç bir delil olmaksızın kendisine yöneltilen “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasından 3 yıl 1 ay ceza aldı.
Faşizmin suçlarını aklamak dışında, bizzat kendisinin halka saldırma aracına dönüştüğüne şahitlik ettiğimiz mahkemeler artık hukuk kurallarına göre değil zorbalık ve keyfilik ile işliyor.

Delil bulamıyorsan bir itirafçı bul, itirafçıya kağıdı imzallattır sonra kağıda kimi tutuklamak istiyorsan yaz tutukla.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.