AKP’nin İtirafçılaştırma Politikası: İŞKENCE, ŞANTAJ, KOMPLO

AKP faşizmi, bastıramadığı, sindiremediği, ne yaparsa yapsın yok edemediği Halk Cephesi’ne karşı “itirafçılaştırma” yöntemini devreye soktu. İtirafçılaştırılan kişiler üzerinden de Halk Cephesi’ne yönelik komplolar, tutuklamalar gündeme geldi.
İtirafçılaştırılanlardan biri de Cavit Yılmaz idi.

İtirafçılaştırılan Cavit Yılmaz

Cavit Yılmaz, yurtdışına çıkarak orada nasıl itirafçılaştırıldığını anlattı.
Cavit Yılmaz, 26 Haziran’da Hamburg’da Halkın Hukuk ve Yardımlaşma Merkezi tarafından düzenlenen basın toplantısında, itirafçılaştırılma sürecini anlatırken, Halkın Hukuk ve Yardımlaşma Merkezi’nden
konuşmacılar da, itirafçılaştırma politikasının sonuçlarını anlattılar.
Selim Kiraz Eyleminden Sonra İtirafçılaştırıldı
Cavit Yılmaz, bir buçuk saat süren basın toplantısında, 2012 yılında Gençlik Federasyonu’ndan Berk Ercan ile birlikte gözaltına alındığını ve 2015 yılında Savcı Selim Kiraz’ın öldürülmesinden sonra itirafçılığa zorlandığını açıkladı.
Eşine Tecavüzle Tehdit Edildi
Birçok kez gözaltına alınan, tutuklanan Cavit Yılmaz, her gözaltı sürecinde fiziki işkence gördüğünü anlattı.
Uzun işkencelerden sonra son olarak eşinin bikinili fotoğraflarını önüne koyarak, eşine tecavüzle tehdit ettiklerini söyledi.
İtirafçılaştırma Nasıl Olur?
Burada, basın toplantısına ilişkin bilgileri aktarmaya ara vererek, bir yanlış yorum olmaması açısından bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz.
İtirafçılaştırma “bildiklerini anlattırma” değildir
Faşizmin polisinin “itirafçılaştırma” politikası, herhangi bir kişiye BİLDİKLERİNİ ANLATTIRMAYI KABUL ETTİRMEK değildir.
Hayır, bu itirafçılıkta, bildiklerini anlatma değil, polisin dikte ettirdiklerini “biliyormuş gibi” imzalamak söz konusudur. Polis şunu şöyle suçlayacaksın
diye, ifadeyi yazıp itirafçının önüne koyar ve itirafçı da onu imzalar.
Söz konusu kişiyi tanıması veya bir olayı bilmesi gerekmez. Ama mahkemeye çıkıp, sanki onları göbek adlarına kadar biliyormuş gibi ifade verir.
Muhalif Olan Herkese İftira
Tekrar Hamburg’daki basın toplantısına dönüyoruz.
Cavit Yılmaz, itirafcı olmayı ve önüne konulanları imzalamayı kabul ettikten sonra, Savcı Selim Kiraz davasında adı geçen devrimcilerden, CHP’li belediyelere kadar, herkesi zan altına koyan ifadelerin altına
imza attı. Yılmaz’ın bu ifadelerine göre, “CHP’li belediye başkanları da terör örgütüne destek veriyorlar”dı.
AKP’nin polisi, bir itirafçı bulmuşken, sadece devrimcileri değil, ezmek sindirmek istediği her kesime karşı kullanıyor.
Berk Ercan’ın ifadeleriyle birlikte Cavit Yılmaz’ın ifadeleri ile, yüzlerce insan gözaltına alınıp tutuklandı.
Bu ifadelerle tutuklananlar, müebbetle, onlarca yıllık hapis cezalarıyla yargılanıyorlar.
MİT Çiftliğine Götürülmekle Tehdit Edildi
İtirafçılaştırılması sürecinde bir çok kez “MİT çiftliğine götürülmekle tehdit edildiğini” anlatan Cavit Yılmaz, 6 ay boyunca gizli bir yerde işkence yapılan Ayten Öztürk’ün tutulduğu yerin de burası olabileceğini belirtti.
MİT’ten Yeni Tehdit
Cavit Yılmaz 22 Haziran’da Erk Acarer’in “Haber Peşinde” programına çıktıktan sonra, aynı gece MİT’in 03.00’te avukatını aradığını, “neden televizyona çıkıyor, neden isimlerimizi açıklıyor?” diye sorduğunu, o
sabah da 06.00-07.00 civarlarında avukatının bürosuna gidip dosyayı istediklerini belirterek “bugün de benimle ilgili tehditler devam ediyor.” dedi.
HHYM: İtirafçılaştırmanın Sonucu Yüzlerce Yıllık Cezalar
Basın toplansında Halkın Hukuk ve Yardımlaşma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, gizli tanıklar ve itirafçıların iftiralarıyla, düzmece dosyalarla uzun yıllara varan hapis cezaları verildiği belirtilerek
şunlara dikkat çekildi:
– Ellerinde gizli tanık ifadeleri dışında hiçbir şey olmamasına rağmen, Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları 159 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.
– Gençlik Federasyonu’ndan yüze yakın genç, bu ifadeler sonucunda tutuklandı, 20-35 yıl arasında hapis cezaları verildi.
– Gizli tanık ve itirafçı ifadeleriyle, yüzlerce devrimci, ilerici ve demokrat insan, terör listelerine alındı, başlarına ödül konuldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.