Esad’ın Danışmanı: “Türkiye Devleti Suriye Topraklarını İşgal Noktalarına Dönüştürdü”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, militanlara silah tedarik etmek için kullanıldığını öne sürdüğü İdlib’deki Türk gözlem noktalarının Suriye ordusu tarafından imha edilebileceğini söyledi.

 Lübnan’da yayın yapan el Mayadin televizyonuna demeç veren Şaban, Türkiye’nin son dönemdeki eylemleriyle militanlara silah tedarik ettiğinin kanıtlandığını dile getirdi.

Verdiği demeçte Şaban ; “Türkiye, Astana görüşmelerinde varılan mutabakatları yerine getirmedi ve gözlem noktalarını silah transfer tesislerine ve Suriye topraklarını işgal noktalarına dönüştürdü” dedi.

Türk gözlem noktalarından El Nusra Cephesi’nin silah alışverişi yaptığını ve Suriyelilere karşı suç işlediğinin altını çizdi.

Şaban  “Murik köyündeki Türk gözlem noktası kuşatma altında. Suriye ordusu, Türk gözlem noktalarını ve militanları imha edebilir” dedi.

Türkiye devleti Suriye’ye emperyalizmin başlattığı kuşatma saldırısının en başından beri emperyalizme hizmet etti. Suriye’nin emperyalizme karşı direnişini kırmak için IŞİD, El Nusra, ÖSO gibi örgütlere her türlü destekte bulundu. Denebilir ki Suriye’de bulunan tüm emperyalizmin maşaları  sözde cihat çeteleri, Türkiye devletinin yaptığı silah, para, lojistik, tıbb vs. desteği sayesinde bu güne kadar varlıklarını sürdürebilmiştir. AKP faşizminin bu gruplara yolladığı silahlar 17-25 aralık sonrası açığa çıkmıştı. Hiç bir zaman bu çetelere olan desteğini kesmemiştir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.