TAYAD’lı Feridun Osmanağaoğlu Gözaltına Alındı

TAYAD’lı Ailelerden Feridun Osmanağaoğlu, İstanbul Galatasaray Lisesi önünde her cumartesi yaptıkları eylemi gerçekleştirmeye çalışırken gözaltına alındı.

TAYAD’Lılar, her cumartesi, Galatasaray meydanına konulan yasağı protesto etmek için orada eylem gerçekleştiriyorlar.

TAYAD’lılar, bir süredir bu eylemde “Adalet İstiyoruz” kampanyası çerçevesinde “Adalet İstiyoruz” talebini dile getiriyorlar. Osmanağaoğlu, gözaltına alındığında da elinde “Adalet İstiyoruz” yazılı bir pankart taşıyordu. Osmanağaoğlu’nun gözaltı süresinin 1 gün süreyle uzatıldığı öğrenildi.

Tayad’lılar, gözaltına ilişkin yaptıkları açıklamada “Galatasaray bedelini kan can pahasına ödediğimiz mevzimizdir! Asla AKP faşizmine teslim etmeyeceğiz!” dediler.

UZUN DİRENİŞLER VE BEDELLERİ Feridun Osmanağaoğlu, yıllardır TAYAD’lıların mücadelesinde, haklar ve özgürlükler mücadelesinde yer alan biri. Gözaltına alınmasından bir gün önce de Gerçek Haber Ajansı’nda onunla, uzun direnişler üzerine yapılmış bir röportaj yayınlanmıştı. Osmanağaoğlu’nun gözaltına alınışına baktığımızda, ülkemizde direnişlerin neden bu kadar uzun sürdüğü de bir kez daha cevaplanıyor.

TAYAD’lılar, Galatasaray meydanına konulan “eylem yasağını” kırmak için aylardır her hafta eylem yapıyorlar. Ülkemizde alanlara, caddelere, derneklere konulan yasaklar, işte böyle ancak uzun süreli direnişlerle, bıkmayan, yılmayan iradelerle kırılabiliyor. Bunun için de Osmanağaoğlu örneğinde olduğu gibi, Yüksel örneğinde olduğu gibi, 1 Mayıs alanlarını kazanma mücadelesinde olduğu gibi, onlarca kez gözaltını, tutuklamaları göze almak gerekiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.