Erdoğan’a göre fiyatlar çok uygun

Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketinden alışveriş yaptı. Erdoğan, “Fiyatlar gayet uygun; bunları süratle çoğaltacağız.” açıklamasında bulundu.

60 milyondan fazla insan yoksulluk sınırının altında, 20 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor ülkemizde.

Halkın sahip olduğu tüm sorunların sorumlusu AKP iktidarının şefi Erdoğan yine yalan söylüyor. Kooperatiflerin arttırılması vaadi koca yalandan ibarettir. Ülkede var olan kooperatiflerin toplam sayısı 300 civarında. Ve bu yılın sonuna kadar 500’e çıkarılacağını vaad etti AKP. Tabi bu rakamların da doğru olup olmadığı tartışmalı.

Kooperatif marketleri üreticiden direk tüketiciye ulaşmayı amaçlar. Aradaki komisyoncuları, tekelleri kaldırarak üreticinin ürünlerini en ucuz maliyetle halka ulaştırır. Bu sayede ucuz olur. Bir kere tarımın, hayvancılığın AKP ile öldürüldüğü ülkemizde kooperatif kurulsa da uzun ömürlü olması imkansızdır. O yüzden kooperatifin tanımı AKP’nin mantığına ters olduğu gibi kapitalizmin doğasına aykırıdır.  Devlet tarafından yaygınlaştırılacağını iddia etmek koca bir yalandır. AKP tekellerin iktidarıdır. Tekellerin çıkarı için vardır. Kooperatifler AKP iktidarının mantığına aykırıdır.

Yoksulluğun ulaştığı boyutun bilincinde olan AKP iktidarının şefi Erdoğan bu yalanı söylerken sahte umut vermeye çalışıyor. Ülkemizde yoksulluğun sebebi düzendir. Sistem sorunudur. AKP iktidarıdır. Yoksulluk sorunun çözümü, yoksulluğu yaratan koşulların ortadan kalkması ile mümkündür…

Sosyal ağlarda paylaşın