Uyuşturucu Baronları Soylu Himayesinde : Rüşvet Karşılığı Vatandaşlık Veriliyor

Ülkemiz uyuşturucu kullanımında dünyanın sayılı ülkeler arasında ama  artık dünya uyuşturucu ticaretinin merkezinde. Tüm dünyaya ülkemiz kullanılırak uyuşturucu dağıtımı yapılıyor. En son mafyacı Sedat Peker’in videolarında açıkça ortaya saçıldığında da görüldüğü gibi uyuşturucunun başında AKP iktidarı var. Ahlaki hiç bir değeri olmayan AKP iktidarı para için sadece ülkemizi değil tüm dünyayı zehirliyor…

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Kolombiya, Venezuela, Panama, Ekvador ve Brezilya uyruklu olduğu halde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçenleri Meclis gündemine taşıdı. Bunun üzerine cevap veren Süleyman Soylu dalga geçer gibi vatandaşlık ile ilgili yasa maddesini okudu.

T.C. vatandaşlığının rüşvet karşılığı verildiğine ilişkin duyumlar aldığını ama bunu kamuoyuyla paylaşmadan önce İçişleri Bakanlığına soru önergeleri hazırladığını bildiren Erdoğdu şunları söyledi:  

“Bir yıl önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bazı uluslararası teröristlere ve uyuşturucu kaçakçılarına rüşvet karşılığı pazarlandığına ilişkin makul şüphe oluşturacak bir ihbar aldım.  Bu ihbarda Güney Amerikalı bir uyuşturucu kaçakçısına İstanbul’da 44 daire satışı karşılığı vatandaşlık verildiği bana söylendi. Ama bunu hemen kamuoyuyla paylaşmadım. Bu şüpheye istinaden İçişleri Bakanlığı’na iki defa yazılı soru önergesi verdim ve bakanlıktan bir cevap gelmesini sabırla bekledim. İki soruya da Süleyman Soylu cevap vermediği gibi dalga geçer gibi Kanun numarasını gönderdiği için bu duyumu şimdi paylaşmak durumunda kaldım…”

Yaptığı açıklamanın devamında Süleyman Soylu’nun alay eder gibi cevap verdiğini dile getirdi.

Evet, hemen her gün uyuşturucunın başında AKP iktidarının olduğunu ispatlayan haberler görüyoruz. Bu gerçek ortadayken, uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık verilmemesi normal olmazdı.

Sosyal ağlarda paylaşın