Erdogan Nato’daki stratejik ortaklarına “Emperyalistler” diyerek cattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’ında düzenlenen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi’ne katılarak konuşma yaptı. ( Mustafa Kamacı – Anadolu Ajansı )

“Kıtadaki birçok karışıklığın arkasından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor”

Yukardaki sözleri Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi’ndeki konuşmasında söyledi. Zirvede hızını alamayan Erdoğan, , bugün emperyalistler dediği stratejik ortaklarıyla kolkola olan kendisi değilmiş gibi verdi veriştirdi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

 Türkiye-Afrika ilişkilerini hayal dahi edilemeyecek bir seviyeye getirdik. Afrika dostu, Afrika sevdalısı bir siyasetçiyim. Çabalarımız neticesinde, Türkiye-Afrika ilişkilerini 15 yıl önce hayal dahi edilemeyecek bir seviyeye getirdik. Kıtada göreve geldiğimizde 12 olan büyükelçilik sayımızı 42’ye çıkardık. Mezun ettiğimiz 10 bin 480 öğrenci, Türkiye’nin gönül elçileri olarak Afrikalı kardeşlerimize hizmet ediyor. Türkiye-Afrika ticaretini 50 milyar dolar seviyesinin de üstüne çıkartacağız. Ruanda soykırımında hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu siz benden iyi biliyorsunuz. Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bize silah ambargosu uygulayanlar Ruanda’da teröristlere silah yardımı yaptı. Ruanda Soykırımı’nda hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu herhalde sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Batı dünyası ve BM, Ruanda’da tam üç ay boyunca 800 bin insanın vahşice öldürülmesini sadece seyretmiştir. Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bize silah ambargosu uygulayanlar Ruanda’da teröristlere silah yardımı yaptı.

Somali’nin senelerce iç savaşla boğuşmasının arka planında kimlerin menfaati olduğu malumdur. orta Afrika ülkelerini karıştıranlar da yine aynı odaklardır. Libya’nın istikrara kavuşmaması için savaş baronlarını destekleyenlerin kimler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Kıtadaki birçok karışıklığın arkasından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor. Bugün bize hak hukuk dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam, ya işgal ya da sömürgecilik lekesi muhakkak varıdır. Burada bir batılı devlet adamının şu ibretlik sözünü paylaşmak istiyorum; Bir damla petrol bir damla kandan daha kuvvetlidir. yaklaşık bir asır önce Churcill’in Avam Kamarası’nda söylediği bu cümle hâlâ geçerlidir.

Emperyalistin daha fazla kar için dünyayı kana boğduğu, halkları bölüp birbirine karşı savaştırdığı doğru! Doğru söze denir. Doğru olmayan AKP’nin bu saldırganlıkta, silah ticaretinde emperyalizmin başlıca ortaklarından biri olması. Halen emperyalistler tarafından yüzyılın en büyük silah projelerinden biri olan F35 uçağının yaklaşık 800 parçası türk silah şirketleri tarafından üretiliyor. Türkiye F35 projesinden çıkarılmamak için görüşmelere devam ediyor. Türk silah şirketleri emperyalist silah firmalarıyla açık ve gizli bir çok silah prejesinde birlikte çalışıyor

Suriye’ye yönelik son saldırıda bir çok avrupa ülkesi yaptırım olarak Türkiye’ye silah satışını durdurduklarını açıklamışlardı. Bu ülkelerin sayısı bayağı fazla. Yani türkiye’ye silah satmayan Erdoğan’ın bazen stratejik ortak bazen emperyalist dediği ülke sayısı oldukça fazla. Hem alıyor hem satıyor beraber ortak projeler yürütülüyor. İşte bu gerçeği gizlemek için Erdoğan ” emperyalist silah şirketleri” diye bağırıyor bugün.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.