EMPERYALİST EFENDİDEN YENİ-SÖMÜRGE CUMHURBAŞKANINA: “APTAL OLMA!”

Trump’tan Erdoğan’a Mektup:

EMPERYALİST EFENDİDEN YENİ-SÖMÜRGE CUMHURBAŞKANINA: “APTAL OLMA!”

ABD Başkanı Donald Trump’un, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı bir mektup yayınlandı.

Basına “sızdırılan” mektup, Fox Business Network kanalından Trish Regan adlı muhabir tarafından yayınlandı. Mektubu okuduğunuzda göreceksiniz ki, ne diplomasiye, ne terbiyeye sığacak sözlerle yazılmış bir mektuptur.

Ancak dipomasiye, terbiyeye sığmayan, emperyalizmle işbirlikçilerin ilişkisine sığar.

Clinton’un Ecevit karşısındaki oturuşunu, ABD başkanlarının Demireller’i, farklı ülkelerin devlet başkanlarına yönelik sayısız aşağılamaları hatırlandığında, emperyalist efendilerin bunu sık sık yaptıklarını görürüz. Bunlar çoğu zaman “kapalı kapılar ardında” olur; dışarıya diplomatik ifadeler yansıtılır. Ama bazen de yine özel olarak, kimin emperyalist kimin bağımlı olduğunu hatırlatmak için böyle aleni yapılır veya gizli yapılıp “sızdırılır”.

Aşağıdaki mektubu okuyun. Burada önemli olan, Erdoğan’ın buna cevap verememiş olmasıdır. Yeni-sömürgeci bağımlılık ilişkisi Türkiye’ye gelen ABD heyeti ile ilgili, “ne görüşeceğim, benim muhatabım değil” diyen Erdoğan’a iki saat sonra tükürdüğünü yalatmıştır.

İşbirlikçi liderler, zaman zaman efelenirler, dayılanırlar, o da bu statünün bir parçasıdır. Bu efelenmeleri, sahte dayılanmaları yapmazlarsa işbirlikçi liderler, kendi halklarını kandıramaz, milliyetçiliği güçlendiremez, şovenizmi kışkırtamazlar.

İşte Trump’un Tayyip’e yazdığı mektup:

”Sayın Başkan, hadi iyi bir anlaşmaya varalım!

Sen binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemezsin ve ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemem ama bunu yaparım da. Rahip Brunson vakasında bunun küçük bir örneğini zaten gösterdim.

Bazı sorunlarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. İyi bir anlaşmaya varabilirsin. General Mazlum [YPG Genel Komutanını kastediyor] sizinle müzakere etmek istiyor ve geçmişte asla vermedikleri tavizleri vermeye istekli.

Onun bana yazdığı, yeni aldığım mektubun bir kopyasını gizli kalmak kaydıyla ekte gönderiyorum. Bu işi doğru ve insani bir şekilde halledersen, tarih seni iyi hatırlayacaktır. İyi şeyler yaşanmazsa, tarih seni sonsuza dek bir şeytan olarak hatırlar.

Sert adam olma!

Aptal olma!

Seni daha sonra arayacağım.”

tarih; 9 Ekim

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.