Emperyalizmin Basın özgürlüğü : RT ve Sputnik’e erişim engeli.

Dünyaya “basın özgürlüğü”  dersi veren emperyalizm Ukrayna’da yaşananlarla ilgili istemedikleri şeyleri yazan kuruluşlara yaptığı tehditler yağdırıyor. RT ve Sputnik kanallarının yayınları işlerine gelmemiş olacak ki Avrupa’da bir çok ülkede yayın yasağı getirildi. İki gün kapatma geldi. Daha fazla uzatılıp uzatılmayacağı henüz belli olmasa da emperyalist saldırganlığa hizmet etmeyen yayın yaptıklarında yeniden kapatılacakları yönünde tehditler uzatılacağının kesin olduğunu gösteriyor.

Ayrıca youtube sputnik ve RT kanallarının yayınlarına erişim engeli getirdi.

Spotify,  Rusya’daki ofisini kapattı. Ayrıca şirket, RT ve Sputnik başta olmak üzere tüm medya kuruluşlarına ait içerikleri de kaldırdı.

Tweeter ve Facebook gibi “sosyal” medya ağları da Rusya’dan yapılan yayınlara erişim kısıtlaması getirdi.

NATO destekli Ukrayna’nın Donbas’ta gerçekleştirdiği katliamlar ile ilgili tek kelime etmeyen Emperyalist basın çok açık şekilde çarpıtma politikası doğrultusunda bilinçleri yönlendirmeye çalışıyor. Bölgede yaşananları sadece NATO çıkarları doğrultusunda haberleştiren batı medyası yalanda çarpıtmada sınır tanımadığı gibi farklı seslerin çıkmasına da izin vermiyor.

“Diktatör Putin”  söylemi ile emperyalizmin saldırganlığını  açıklamaya, meşrulaştırmaya çalışan AB emperyalizmi ve medyası, Ukrayna’da yaşananlar ile ilgi farklı en ufak görüşe tahammül etmiyor. Basın özgürlüğünü unutuyor. Basın özgürlüğü sadece kendi çıkarlarına hizmet ettiğinde tanınıyor. Yani her konuda olduğu gibi özgürlüklerin sınırlarını belirleyen emperyalizmin çıkarları oluyor. Donbas’ta kanı dökülen halkın, evsiz barksız bırakılan, aylardır bodrumlarda yaşamak zorunda bırakılan, kadın çocuk demeden işkence edilen, aç bırakılan halklar emperyalizmin umurunda değil…

Sosyal ağlarda paylaşın