Emperyalizm Halk Cephelilere Saldırıyor- 2: Yunanistan’da Halk Cephelilere Beraat Kararının Bozulması İstendi

Yunanistan’da yargılanan 9 Halk Cepheli, 97 günlük açlık direnişlerine paralel olarak yapılan duruşmalar sonucunda beraat etmişlerdi. Yunanistan Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan yargıtayında, Yargıtay Savcılığı’nın bu beraat kararının bozulmasını istediği açıklandı.
Yargıtay Savcılığı, beraat kararının bozulmasını istemekle yetinmiyor, 9 devrimcinin TUTUKLU YARGILANMASINI talep ediyor.

Yunanistan Halk Cephesi: Bu karar, Erdoğan-Mitçotakis görüşmesinin sonucudur. Bu karar, NATO Kararıdır
Yunanistan’daki bu gelişmeyle ilgili yapılan Halk Cephesi açıklamasında bunun belli siyasi gelişmelerin sonucunda olduğu belirtilerek şöyle denildi:


“Emperyalizmin Desteğini Alarak Türkiye Faşizmi İle İş Birliği Yapan Yunan Devletinin Türkiyeli Devrimcilere Karşı Saldırıları Sürüyor
NATO TOPLANTISINDA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEN MİÇOTAKİS TÜRKİYELİ DEVRİMCİLERE SALDIRMA KARARI ALDI. ARİO PAGOS ( YARGITAY ) SAVCILIĞI 97 GÜNLÜK SÜRESİZ AÇLIK GREVİ DİRENİŞİYLE KAZANDIĞIMIZ BERAAT KARARININ BOZULARAK YENİDEN TUTUKLU YARGILANMAMIZI TALEP EDİYOR.
BU KARAR NATO KARARIDIR, BU KARAR HUKUKSUZ, TÜRKİYE FAŞİZMİ İLE YAPILAN PAZARLIKLARLA ALINAN BİR KARARDIR, BU BİR SALDIRIDIR BU SALDIRIYA KARŞI DA DİRENECEĞİZ.

Türkiye faşizminin ve emperyalizmin isteği ile Nea Dimokratia hükümeti tarafından tutuklanarak hukuksuz bir yargılama süreci sonrasında 30’ar yıl hapis cezasına çarptırıldık. Hiçbir hukuk kuralına uyulmayan, tamamen adaletsiz ve polisin işkenceleri ile yürütülen bir yargılama ile “terörist” ilan edildik. Türkiye faşizmine karşı yürüttüğümüz mücadele Yunan mahkemesi tarafından “terör” olarak tanımlandı.

… Biz terörist değiliz. Dünyayı kan gölüne çeviren, halkları açlığa ve yoksulluğa mahkum eden biz değiliz. Dünya topraklarını ABD’nin askeri üsleriyle dolduran biz değiliz. Nea Dimokratia hükümeti Yunanistan’ı ABD üssüne çeviriyor, topraklarını ABD’ye satıyor ve bundan gurur duyuyor. Türkiye faşizmi ile iyi ilişkiler kurmaktan övünüyor. Türkiye’nin isteklerini yerine getirmekten mutluluk duyuyor. Faşist Türkiye devleti bizim tutuklanmamızı istiyor, Nea Dimokratia hiç itiraz etmeden mahkemelere talimat göndererek bizi tutuklatıyor. Bunları kabul etmeyerek süresiz açlık grevi direnişine başladık. 97 gün direndik ve direnişimiz sonrasında özgürlüğümüzü kazandık. Devamında da yürüttüğümüz hukuk mücadelesi sonucunda beraat kararıyla özgürlüğümüzü tam olarak kazandık.

11-12 Temmuz günlerinde yapılan NATO zirvesinde Erdoğan ile Miçotakis bir araya geldiler. Her iki taraf ta görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve çeşitli anlaşmalar yaptıklarını açıkladılar. Bu anlaşmalar içerisinde Türkiyeli devrimcilere karşı yürütülecek saldırılar da vardı. Elbette bunu açıklamadılar ancak bu görüşmenin hemen ardından beraat ettiğimiz davaya Yargıtay savcısının itiraz ettiğini, yeniden tutuklu yargılanmamızı ve ceza almamızı talep ettiğini öğrendik. Bu karar NATO toplantısında alınmış bir karardır. BU KARAR ÖZÜNDE BİR NATO KARARIDIR. Amacı devrimci mücadeleyi tasfiye etmektir. NATO, bütün üye ülkelere ve yeni üye olacak ülkelere anti terör yasalarını dayatmaktadır. Çünkü anti terör yasaları emperyalistler tarafından devrimci mücadeleyi tasfiye etmek amaçlı kullanılan yasalardır.

Tekrar tutuklanmamız ve yargılanmamız talebi hukuki değil, siyasi bir karardır. Sınıfsal düşmanlıkla, NATO kararlarıyla, Türkiye’nin isteğiyle yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı yalnızca biz Türkiyeli devrimcilere karşı değil Yunan soluna karşı da bir saldırıdır. Çünkü bu saldırının amacı Yunanistan’da devrimciliği tasfiye etme çabasıdır. Emperyalizmin işbirlikçisi, NATO üyesi iki ülkede de devrimciliği, solculuğu tasfiye etmek, sömürü ve zulüm düzenlerini sorunsuz sürdürmek istiyorlar. Tek bir hak talebi, tek bir hak almak mücadelesi, tek bir anti emperyalist mücadele kalmasın istiyorlar.
Bize de bu yüzden saldırıyorlar.

Ancak her nasıl bu güne kadar ki saldırılarını püskürttüysek bu saldırılarını da geri püskürteceğiz. Yunan solunun ve yunan halkının dayanışmasıyla bu saldırıyı da alt edeceğiz. Çünkü haklı ve meşru olan biziz. Türkiye ile, faşist Erdoğan iktidarı ile işbirliği yaparak bizim üzerimizden hesap yapanlar yaptıkları hesaptan pişman olacaklar.
Biz direnişle özgürlüğümüzü kazandık yine direneceğiz.

Bizim yeniden yargılanarak cezalandırılmamızı talep eden savcı AHİLLEAS ZİSİS ise tarihe Türkiye faşizmi adına devrimcilerin cezalandırılmasını isteyen bir işbirlikçi olarak geçecektir.
EMPERYALİZMİN HUKUK TERÖRÜNE, NATO’NUN TASFİYE KARARLARINA BOYUN EĞMEYECEK DİRENECEĞİZ.”

Sosyal ağlarda paylaşın