İşgalci Yerleşimcileri Protesto Eylemine Saldırı: 17-19 Yaşındaki İki Filistinli Katledildi

Filistin’de saldırı süreklidir. Çünkü işgalin kendisi bir saldırıdır.
Filistin’de saldırı, adına “yerleşimci” adın verilen militer işgalciler tarafından sürdürülmekte, ve işgal gün geçtikçe yayılmaktadır.
Filistinliler her hafta cuma günü işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün farklı bölgelerinde, bu yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için gösteriler düzenliyorlar.
İsrail bu düzenli gösterileri engellemek için sürekli eylemlere saldırıyor.
Bu cuma günü Batı Şeria’da Umm Safa köyünde yapılan eyleme yönelik İsrail saldırısında 17 yaşındaki Muhammed Fuad Ata el-Bayed ve 19 yaşındaki Fevzi Mahalfe katledildi.

21 Temmuz günü, Umm Safa Köy Meclisi, Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi ve yerel kurumlar, köy merkezinde işgalci yerleşimcilere karşı eylem çağrısında bulundular. Öğlen saatlerinde başlayan eyleme İsrail askerleri saldırdı. Halkın karşılık vermesiyle birlikte, İsrail askerleri saldırıyı gerçek mermi, kauçuk kaplı metal mermi ve göz yaşartıcı gazla devam ettirdiler.
Saldırı sonucunda bir çok kişi yaralandı.

21 Temmuz günü Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ramallah’ın Umm Safa köyünde İsrail askerlerinin ağır yaraladığı iki kişiden birinin öldüğü belirtildi. Açıklamada, “Ramallah’ın Umm Safa köyünde İsrail askerlerinin gerçek mermiyle başından yaraladığı 17 yaşındaki Muhammed Fuad Ata el-Bayed, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.” denildi. 19 yaşındaki Fevzi Mahalfe ise 22 Temmuz gecesi, Nablus’un Sebastiya beldesinde aracıyla seyir halindeyken İsrail askerleri tarafından kurşunlanarak katledildi.

Muhammed Fuad Ata el-Bayed’in cenazesi Ramallah’taki İstishari İhtisas Hastanesi’nden alınarak konvoy eşliğinde ailesinin yaşadığı eve götürüldü. Filistin bayrağı taşıyan kitlenin katıldığı cenaze töreninde, İsrail’i lanetleyen sloganlar atıldı.
Katledilen Fevzi Mahalfe için de Rafidiya Devlet Hastanesi önünden başlayan bir cenaze töreni yapıldı. Mahalfe’nin Filistin bayrağına sarılı naaşı, Nablus’a bağlı Sebastia kasabasında toprağa verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın