Emperyalistler Korona döneminde kârlarını 2 kat arttırdı.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın yayımladığı rapor, dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam servetinin yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını döneminde iki katına çıktığını ortaya koydu.

Kriz, darboğaz, ekonomik çıkmaz gibi söylemler ne zaman gündeme gelse, halkın payına işsizlik, yoksulluk, açlık ve sefalet düşer. Bu zamanlarda zenginler ise zenginliklerine zenginlik katarlar. Bunun örneğini korona zamanlarında da tekrar görmüş olduk…
Yayınlanan rapora göre Covid-19 salgınında yürürlüğe konan kapanma tedbirleriyle turizm, seyahat ve ticarete getirilen kısıtlamalar sonrası 163 milyon kişinin daha yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda kaldığı açıklandı.

Raporda, dünyanın en zengin 10 ismi; Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer ve Warren Buffet’in toplam servetinin ise salgın döneminde iki kat artarak 1,5 trilyon doları aştığı kaydedildi.

Bir yanda açlığa yoksulluğa mahkum edilen milyarlarca insan bir yanda ise servetlerine servet katan kan emiciler. Milyarların yoksulluğunun sebebi emperyalizm yıkılmadıkça yoksulluğa her yıl yüzlerce milyon insan eklenmeye devam edecek…

Sosyal ağlarda paylaşın