Haberin haberi: ABD genel kurmay başkanı korona olmuş…

Cumhuriyet gazetesinin 17 ocak günü yaptığı bir haber, solcu görünümlü gazetenin gerçek yüzünü gözler önüne seriyor.
Haberin başlığı şöyle:
ABD Genelkurmay Başkanı Milley’dan kötü haber

Haberi görenin ne tür bir kötü haber olabilir diye düşünen biri, -solcu olmasına da gerek yok- acaba dünyanın neresine saldıracaklar diye düşünür. Dünya halklarının baş düşmanı ABD emperyalizminin ordusunun başında olan birinden bahsediyorsanız, onunla ilgili kötü haber ancak ordunun yüzyıllardır yaptığı katliamlar, işgaller benzeri bir haber olabilir diye düşünmeniz normal.

Haberi açıp alt başlığa baktığınızda Cumhuriyet gazetesinin kötü haber diye duyurduğu aslında katilin sağlığı ile ilgili olduğunu görüyorsunuz. Alt başlıkta: “ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in koronavirüs test sonucunu pozitif çıktı.” yazıyordu.

ABD ordusunun Genelkurmay Başkanı’nın sağlığının bozulması belli ki Cumhuriyet yazı işlerini üzmüş. Ancak gel gelelim halklar için böylesi bir haber üzücü olmak şöyle dursun, “kökleri kurusun alçakların” tepkisi ile karşılanır.

Haberin devamında Genelkurmay Başkanı’nın Biden dahil birçok üst düzeyle de görüştüğü belirtiliyor. Ne diyelim, 1 milyona yakın insanın koronadan öldüğü ABD’de, solcu, ilerici, demokrat olana böylesi bir habere üzülmek değil “darısı tüm ABD yönetimine” demek düşer.

Sosyal ağlarda paylaşın