Emperyalist katil Rumsfeld öldü.

Eski ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld öldü. Rumsfeld, ABD’nin Afganistan ve Irak işgallerinin mimarlarındandı.

Afganistan ile Irak’ın işgalinde önemli rol oynayan eski ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in 88 yaşında öldü.

Rumsfeld’in ailesince yapılan yazılı açıklamada, Rumsfeld’in New Mexico’daki evinde öldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Tarih onu 60 yıllık kamu hizmetinde olağanüstü başarılarıyla hatırlayacaktır ama onu en iyi tanıyanlar ve bundan dolayı da hayatı sonsuza kadar değişenler eşi Joyce’a, ailesi ve arkadaşlarına olan koşulsuz sevgisi ve ülkesine adadığı hayatındaki dürüstlüğü ile hatırlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Emperyalistten dürüst olmayacağını bir yana bırakalım, Ailesinin başarılı diye tanımladığı Rumsfeld Vietnam’dan, Panama’ya, Kamboçya’dan, Küba’ya, dünyanın tamamında milyonlarca halkın katilidir. Eli kanlı bir bebek katilidir. En son baş sorumlusu olduğu Irak ve Afganistan işgallerinde milyonlarca çocuğun, milyonlarca halkın, bombardımanla, ilaç ambargosuyla, kara harekatlarıyla  katledilmesinin baş sorumlusudur. Öylesine alçak bir katildir ki tüm katliamlarını savunmuştur.

Halkların baş düşmanı ABD emperyalizminin tüm suçlarına ortak olan katil Rumsfeld öldü. Ortadoğu’da, Latin Amerika’da, Asya’da ve ülkemizde dökülen her damla kanda, yaşanan tüm yoksulluklarda, her türlü adaletsizliklerde suç dosyası kabarık emperyalist katili dünya halkları lanetle anacak. Biz de Gerçek Haber Ajansı olarak ölen katilin ardından mezarında ot bitmesin, topraksız kalasın diyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın