Edip Akbayram Konseri İptal Edildi : Gerekçe madende katledilen 41 madenci !

Bartın Amasra maden katliamının üzerinden tam 13 gün geçti. 13 gündür tek bir gözaltı yok ! Tek bir görevden uzaklaştırma, tek bir istifa yok.

Ancak Zonguldak’ta yapılacak Edip Akbayram konserine yasak var !

26 Ekim akşam saatlerinde, Sanatçı Edip Akbayram’ın Karadeniz Ereğli’deki Cumhuriyet Bayramı konseri, Zonguldak Valiliği tarafından Bartın’daki maden faciası gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Madende yaşanan katliamdan sonra artık maden suç alanıdır ve orada çalışan tüm amirler şüphelidir. Ancak madene şüpheliler dışında kimse yaklaşamıyor. Avukatların madende delil karartıldığına dair gözlemleri var. Delil karartılma işleminin başında da Vali olduğu tartışmasız.  41 madenci ile ilgili hassasiyetleri (!) halk sanatçıları söz konusu olunca akıllarına geliyor. Tabii ki vali o konserde Edip Akbayram’ın madencileri de anlatan halk türkülerini söyleyeceğini biliyor. Zaten bunun için yasaklıyor konseri. Birazcık da olsa katledilen 41 madenciyi düşünüyor olsaydı vali, nüfuzunu katliamın sorumluluarının açığa çıkartılması için bir çaba içinde olurdu.

AKP, AKP’nin Valisi öylesine halka düşmandır ki, göstermelik de olsa tek bir gözaltı yapmıyor. Yönetememe krizleri göstermelik de olsa bir gözaltı yapmalarına engel oluyor.

Konser iptaline ilişkin açıklama yapan Edip Akbayram, “72 yıla sığdırdığım yaşamım ve 50 yıllık sanat hayatım boyunca; her zaman hak, hukuk ve adalete inanarak emeğin ve emekçinin yanında oldum ve ömrüm yettiği sürece de onların sesi olmaya devam edeceğim” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın