Şebnem Korur Fincancı Gözaltına Alındı

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı emri ile gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde TSK’nın Irak Kürdistan’ında yaptığı saldırıda kimyasal silah kullandığı gündeme gelmişti. 17 gerillanın hayatını kaybettiği saldırıda kimyasal silah kullanıldığına yönelik iddiaların araştırılmasını istediği için bu sabah AKP’nin polisleri TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’yı evinden gözaltına aldı.

Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Şebnem Korur Fincancı ile birlikte Mezopotamya Ajansı ve JİN NEWS Ajansı’nda çalışanı 11 gazeteci 9 kentte yapılan ev baskınlarında işkence ile gözaltına alındı.

Bilim insanı sorumluluğu ile Kimyasal Silah Kullanıldığı iddialarının araştırılmasını istemek bile AKP faşizmi için işkence ile gözaltına alınma gerekçesi. Faşist MHP ve AKP liderlerinin hedef gösterdiğinde yani 25 Ekim Salı günü Almanya’da bulunan Şebnem Korur Fincancı ülkeye dönerek savcılığa gideceği esnada evine baskın yapıldı. Bahçeli ve Erdoğan’ın hedef göstermesi ile  harekete geçen(!) savcı bu sayede  Şebnem Korur Fincancı’yı kriminalize etmek istedi.

Sosyal ağlarda paylaşın