45 günlük bebeği olan gazeteci işkence ile gözaltına alındı

İki gündür süren gözaltı teröründe, aralarında TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincacı’nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. AKP faşizminin Irak Kürdistanı’nda gerçekleştirdiği kimyasal silahlı katliamı açığa çıkartan gazeteciler işkence ile gözaltına alındı.

Ankara’da Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Zemo Ağgöz’de gözaltına alınanlar arasındaydı.

Sabahın erken saatlerinde evinden alınırken ters kelepçe ile işkence yapılan Zemo Ağgöz’ün 45 günlük bebeği vardı. AKP faşizminin, kimyasal silah kullanarak yaptığı katliam ile ilgili  haberlere hazımsızlığı öylesine büyüktü ki, 45 günlük bebeğin yanından bir anneyi işkenceyle gözaltına alacak kadar alçaklaşabildi.  Yasalarına göre “18 aydan küçük bebeği olan kadın gözaltına alınamaz”. Ama kimin umurunda. AKP faşizmi hiç bir yasaya uyma gereği duymuyor. Yasal-yasadışı, her türlü zorbalıkla ülkeyi yönetiyor.  

Ağgöz polisteki işlemleri ardından Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcılıkta ifade veren Ağgöz, ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ev hapsinin soruşturma sonuna kadar devam etmesine karar veren hakimlik, ayrıca gazeteciye elektronik kelepçe takılmasına karar verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın