Ebru Timtik Yaşamını Yitirdi!

Adalet istemi için ölüm orucu direnişe bundan 238 gün önce ölüm orucuna başlayan halkın avukatı Ebru Timtik 27 Ağustos günü akşam üzeri yaşamını yitirdiği bildirildi. 2020’de bir avukat adaleti ararken açlıktan öldü bu ülkede… Halkının adalet arayışı için gerektiğinde canını feda edebiliyor bu ülkenin onurlu avukatları! Adaletin olmadığı yerde direnmekten başka bir çarenin olmadığını bir kez daha yaşadık. Oysa Ebru yaşamak, yaşatmak, adaletsizliğe karşı hukuku işletmek için bedenini bundan 238 gün önce ölüme yatırdı. Türkiye hapishanelerinde süren ölüm orucu direnişi tüm mazlum hakları için hukukun işletilmesi için yapıldığını bir kez daha göstermekte bizlere Ebru…


Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Ebru Timtik’in cenazesinin 28 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak saat 12.00’de İstanbul Barosu önünde anma töreni düzenleneceği duyuruldu. İstanbul Barosu önünde düzenlenecek törenin ardından cenaze Gazi Cemevi’ne götürülecek. Burada yapılacak anma töreninin ardından Gazi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak Ebru.

Ebru Timtik’in yaşamını yitirmesine ilişkin Halkın Hukuk Bürosu’nun sosyal medya sayfasından yapılan açıklamalarda şöyle denildi;

“Ebru Timtik’in nabzı durdu. Doktorların kalp masajı yaptıklarının bilgisini aldık. Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr.Sadi Konuk hastanesi önüne çağırıyoruz!”

“Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü!

Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!”

“Ebru halkın avukatıydı. Canı kadar çok sevdiği halk için, adalet için gün gün, hücre hücre direnerek canını verdi.  O şimdi artık halkın adalet tanrıçası oldu.

Halkın Avukatı Ebru Timtik Ölümsüzdür!

Adalet Şehidimiz Ebru Timtik Ölümsüzdür!

Ebru, Adalet Mücadelemizde Yaşayacak!”

“Ebru’muz Başsavcılık talimatı ile Adli Tıp Kurumu’na kaçırıldı. Herkesi Adli Tıp Kurumu önüne çağırıyoruz!”

Bir açıklamada Grup Yorum tarafından yapılarak, “Sen bütün karanlıkları yendin Munzur’un kızı, Dersim’in karacası…

Adaletsizliğe diz çökmedin, 238 gün hücre hücre direndin.

Helin’in, Mustafa’nın, İbrahim’in yanına uğurluyoruz seni…

Uğruna şehit düştüğün adalet mücadelesi bizim omuzlarımızda artık…

#EbruTimtik Ölümsüzdür!” denildi.

TİHV-HRFT tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi; “Adil yargılanma talebi ile 238 gündür ölüm orucunda olan Ebru Timtik’i kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Adil yargılanma hakkının gerçekleşmesi için kaç insanın daha ölmesini bekliyorsunuz?”

Şebnem Korur Fincancı ise sosyal medya sayfasından, “3 Eylül’ü bekleyen @TCYargitay üyeleri de bu ölümden sorumludur! #EbruTimtik adil yargılama talep ediyordu. Hepimiz gibi…” mesajını paylaşarak Ebru Timtik’in yaşamını yitirmesine olan üzüntüsünü, devlete olan tepkisini dile getirdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise “Öfkeliyiz, üzgünüz #EbruTimtik!” denildi.

Tüm halkımızın başı sağ olsun !

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.