Düzen siyaseti omurgasızdır: İyi Parti’den TİP’e geçti.

İYİ Parti’den istifa eden Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu..!

Düzen siyasetinde dahi sağ partiden istifa eden birinin istifa eden partinin ideolojisine yakın bir partiye geçmesi normal olandır. Ancak ülkemiz düzen siyasetinin hal-i pür melalinin geldiği noktadan her şey beklenebiliyor.
Geçtiğimiz deprem katliamında Hatay’da bulunan milli futbolcu Gökhan Zan 14 Mayıs seçimlerine Hatay’dan İyi Parti milletvekili adayı olarak girmişti.
İyi parti başkanından kadrolarına MHP’nin eski kadrolarından oluşmuş faşist bir partidir. Muhalefette olduğu için AKP aleyhine sarfettiği birkaç söz onu bu özelliğinden arındırmaz, İyi partinin faşist bir parti olduğu gerçeğini unutturmaz.
İyi partiden aday olması Gökhan Zan’ın siyasi tercihidir denebilir. Ancak İyi Parti’den istifa ettikten sonra tercih edeceği parti Türkiye İşçi Partisi olduğunda olay her anlamıyla dikkat çeken bir duruma dönüşüyor.

İyi Parti’den istifa eden birinin solcu, sosyalist olduğunu iddia eden TİP’e geçmesi, TİP’ten belediye başkan adayı olması tek cümleyle açıklanabilir; TİP dibine kadar düzen siyasetine bulaşmış, sol olma özelliğini yitirmiş bir partidir. Düzene daha fazla yerleşmek yer edinebilmek adına İyi Parti gibi halk düşmanı bir partiden istifa edenn birini kendi partisine kabul etmesi bunun açık göstergesidir. TİP’te, dibine kadar burjuva siyasetine bulaşmış düzen partisi olduğunu gösteren bir çok örnek yaşanmıştır. Bu da bir yenisidir.

Halkımızın sorunlarının hiç birinin bu düzende çözümü yoktur. Hiç bir düzen partisinin halkımızın sorunlarını çözemeyeceği tarihsel gerçektir. TİP’in de böyle bir programı yoktur. Halkın sorunundan çok düzene daha fazla yerleşmek, parlamentoda birkaç sandalye kapmak, birkaç belediye almak dışında bir hedefi yoktur ve asla olmamıştır. TİP’in de tüm reformist partilerde olduğu gibi tek derdi halkı düzene yedeklemektir. Her yeri çürümüş, kokuşmuş, yozlaşmış sistemin kendini meşrulaştırma aracı olan seçimlere halkı dahil etmek için çırpınarak faşist sistemin ömrünü uzatmasına yardımcı olmaktır…

Sosyal ağlarda paylaşın