Dunyadan..Irak-Suriye-Haiti

ABD işbirlikçileri Irak tarım arazilerini yakıyor

Irak`li Parlamenter Muhtar Mosumi Birleşik Arab Emirlikleri (BAE ) Ürdün ve Suudi Arabistan`ın Irak`ta tarım arazilerinin yakılmasında kundakçılarla işbirliği yaptıkları konusunda güçlü bilgilerinin olduğunu açıkladı.

Irak`da ve Ortadoğuda teröristleri besleyerek, ortadoğunun işgaline ortak olan Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arab Emirlikleri`nin şimdi de bölge halkının yiyeceğine saldırdığını söyleyen Mosumi, bu şekilde Irak ekonomisini zayıflatmak istediklerini söyledi.

Irak 2018 yılı sonları itibariyle ekonomik olarak canlanmaya başladı. İnşaat sektöründeki borçlarını ödemeye başlayan Irak yeni anlaşmalara da imza atıyor.  Ülkede olası bir besin sıkıntısı doğal olarak iç kargaşayı da beraberinde getirecek.

Iraklı Parlamenter Muhtar Mosumi`nin «  Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arab Emirlikleri`nin amacı Irak`li etnik grupların arasında çekişme yaratmak «  sözleri ayrıca dikkat çekici.

ABD`nin  Irakta 5 bin askeri ve 9 askeri üssü bulunuyor. Yarattığı katliam ve yıkımın arkasında bıraktığı asker ve üslerin dışında işbirlikçileri onun adına görevlerine kendilerini gizlemeye çalışarak devam ediyorlar. Ne yazık ki gerçeğin tek bir kusuru var. Er yada geç ortaya çıkar!


Suriyeli terör örgütü ÖSO  İsrailli yetkililerle görüştüler

Suriyeli Terör örgütü ÖSO ( Özgür Suriye Ordusu )`dan bir heyetin israilli yetkililerle görüştüğünü yazan İsraille gazeteci Edy Cohen, Teröristlerden oluşan heyetin, işgal altındaki Filistin topraklarında olduklarını belirtti.

Suriyede Başar Asad hükümetini ABD desteği ile yıkmaya yönelik silahlı savaşan bazı terör örgütlerinin İsrailin desteği ile Suriyede faaliyetlerini sürdürdüğü daha önce işpatlanmıştı. Hatta Suriyedeki çatışmalarda yaralanan teröristlerin işgal altındaki Golan ve Filistine götürülerek oradaki İsrail hastanelerinde tedavilerinin yapıldığı da yine İsrail hükümeti tarafından resmi olarak açıklanmıştı.

Ayrıca yine Suriyede ÖSO ve diğer terör örgütlerinin silah ve mühimmat ihtiyaçlarının Amerika ve İsrail tarafından karşılandığı da yapılan arama ve temizleme çalışmalarında çıkan silahlarla belgelendi.


Haiti: Yolsuzluğa karşı protestolar sırasında iki kişi öldürüldü

Haiti’de, on binlerce insan,  Pazar günü başkent Port-au-Prince, Çap-Haïtien, Gonaïves, Saint-Marc, Miragoåne, Çayes ve Jérémie gibi birçok  kentinin sokaklarında eylem yaptı. Bu eylemlerde  , Petrocaribe  denetleme Mahkemesi’nin bir raporunda zimmete para geçirmekle suçlanan Başkan Moise’nin istifası istendi.

Port-au-Prince,  alanında çatışmalar özellikle yoğun oldu. Resmi rotayı takip eden halk Petion-ville’ye ulaşırken, başka bir grup  meydanının yakınında bulunuyordu. Göstericilere Ulusal polis Batı bölüm Müdürlüğü’nün olduğu yerde saldırdi. Polis ve göstericiler arasında çatışmalar çıktı. Birkaç kamu kurumunun binaları ateşe verildi. Resmi  olarak dört yaralı ve iki kişinin de öldürüldüğü bildirildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.