Anayasa Mahkemesi Berkin Elvan’ın ailesinin mağduriyetine ikna olmamış!


Berkin Elvan’ın ailesi, 30 Mart 2015’te yaşam hakkının ve kötü muamele yasağının ihlal edildiği iddiasıyla AYM’ye başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi bu başvuruyu reddederek kararında şöyle dedi:

“Bir bireysel başvurunun kabul edilebilmesi için başvurucunun sadece mağdur olduğunu ileri sürmesi yeterli olmayıp ihlalden doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini yani mağdur olduğunu göstermesi veya mağdur olduğu konusunda Anayasa Mahkemesi’ni ikna etmesi gerekir”

Berkin Elvan’ın anne ve babasının oğullarının ölümünden dolayı doğrudan veya dolaylı yoldan mağdur olduğuna ikna olamamış. Oğulları katledilen bir ailenin mağduriyetlerini daha nasıl kanıtlayabileceği ise meçhule kaldı.

ülkemizde adaletin olmadığını ve insanların iki dudağının arasında olduğunu hepimiz biliyoruz.” 

Kararı değerlendiren Baba Sami elvan şunları söyledi:

 “Bütün haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Biz bunların kararını zaten tanımıyoruz, bugüne kadar da kendi adımıza olumlu bir karar verdiklerini hiç görmedik. Bu şu anlama geliyor, Berkin’in mahkemesinin sonucunun da bu doğrultuda olacağını gösteriyor. Umarım ülkemizde adil bir şekilde yargı olur, herkes hak ettiğini bulur. Biz elimizden gelen her şeyi yapıp bu davayı sürdüreceğiz, peşini bırakacak değiliz. Ben olmasam bile çocuklarım bunun peşini bırakmayacak ben bundan eminim. Sonuç ne olursa olsun, ülkemizde adaletin olmadığını ve insanların iki dudağının arasında olduğunu hepimiz biliyoruz.” 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.