Yemen Ordusu Suudi Topraklarında

Yemen topraklarını işgal ederek onbinlerce Yemenli’yi katleden Suudi Arabistan’a darbe üstüne darbe geliyor.

El Meyadin televizyonunun haberine göre Yemen’deki Suudi saldırılarına karşı savaşan Sana hükümetinin Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, Suudi Arabistan’ın Necran iline bağlı el-Beka el-Hamis bölgesine giderek burayı ele geçiren Yemen ordusu ve Halk Komitelerini ziyaret etti. Devasa silah ve askeri donanımına rağmen Yemen’i teslim alamayan İşbirlikçi Suudi Arabistan devleti Yemen ordusu ve halkının direnişi karşısında çaresiz kalıyor. Tek bildiği havadan bombalar yağdırarak halkı katletmek olan Suudi devleti geçtiğimiz günlerde apaçi helikopterler ile yaptığı saldırıdan da sonuç alamadı. Katar’ın El cezire kanalının yaptığı habere göre Savaş Enformasyon Merkezi, Yemen güçlerinin Suudi Arabistan’ın Necran bölgesinde ele geçirdiği Suudi ordusu mevzilerinin ve Suudi ordusundan ele geçirilen silah ve mühimmatların görüntülerini yayımladı.

Ensarullah Hareketi, geçtiğimiz hafta Yemen güçlerinin 72 saat süren bir operasyon sonunda Suudi Arabistan’ın Necran bölgesinde Suudi ordusuna ait 20’den fazla mevziyi ele geçirdiğini duyurmuştu.

Yemen Ordusu Sözcüsü Yahya Seri, düzenlenen operasyon sırasında 200’den fazla Suudi koalisyonu askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

El Meyadin televizyonunun haberine göre Yemen’deki Suudi saldırılarına karşı savaşan Sana hükümetinin Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, Suudi Arabistan’ın Necran iline bağlı el-Beka el-Hamis bölgesine giderek burayı ele geçiren Yemen ordusu ve Halk Komitelerini ziyaret etti.

Yemen Savunma Bakanı Nasr el-Atıfi, “Yemen topraklarının tek bir karışının bile işgalini kabul etmeyeceğiz. Allah’ın yardımıyla tüm ülkemizi kurtaracağız. Düşmanlar her ne yaparsa yapsın, nasıl masraflar ederse etsin sonunda zafer kazanacak olan Yemen devleti ve halkı olacaktır” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.