DONBASS: CEPHE HATTININ 8 KM GERİSİNDE KATLİAM TANIKLIĞI

Donbass(GHA)

Grup Yorum, Halk Cephesi ve Avrupa Dev Genç, Donbass’ta yaşananları gözler önüne serdi. 18 Nisan Perşembe günü, gruplar Donbass’ın 5. gününde Lugansk Halk Cumhuriyeti’ne bağlı olan Severodonetsk şehrini ziyaret etti.

Yola çıktıklarında askeri kontrol noktalarından geçerek şehre ilerleyen gruplar, sivil halkın yaşadığı yerleşim yerlerinin Faşist Ukrayna Ordusu tarafından bombalandığını gözlemledi. Evler arasına yerleştirilen tanklar, sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığını gösterdi.

Şehir merkezine doğru ilerledikçe, faşist Ukrayna Ordusu’nun işgali sonrasında moral etkinliklerinin düzenlendiği ve daha sonra insani yardım merkezi olarak kullanılan Şehir Kulübü’nün hedef alındığına tanık oldular. Yıkılan binaların arasında geçmişte referandum yapılan bir binanın da bulunduğunu gören gruplar, savaşın yıkımını ve acısını yüreklerine kazıdılar.

Severodonetsk’e yakın Rubezhnoe bölgesini ziyaret ettiklerinde ise, neredeyse yerle bir edilmiş bir bölgeyle karşılaştılar. Ukrayna Ordusu’nun saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin mezarlarının hala bulunamadığını ve birçoğunun enkaz altında olduğunu öğrendiler. Hastaneler, okullar, üniversiteler ve fabrikaların da hedef alındığını gördüler.

Son durağı olan Rubezhnoe bölgesinde bulunan “Pharm Biotest” laboratuvarını ziyaret ettiklerinde ise, Pentagon tarafından desteklendiği ve yönetildiği ortaya çıkarılan bir laboratuvarla karşılaştılar. Halkın anlatımına göre, burada yapılan deneylerle biyolojik bombalar üretildiği ve halkın DNA’larının araştırıldığı belirtildi.

Bu ziyaretlerin ardından heyet, batısındaki cephe hattının sadece 8 km gerisinde olduklarını fark ettiler. Her adımda top atışlarının sesini duyan gruplar, ABD Emperyalizmi’nin dünyayı kan gölüne çevirmeye devam ettiğini belirtti.

Grup Yorum, Halk Cephesi ve Avrupa Dev Genç, ABD Emperyalizmine karşı halkların direnişini vurgulayarak, dünyayı dolaşan bu savaşın ABD’nin yayılmacı politikalarına karşı bir duruş olduğunu haykırdılar.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın