1 Mayıs’ta Taksim’deyiz.

1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs yaklaştıkça 1 Mayıs’ın nasıl karşılanacağı ile ilgili tartımalar da yoğunlaşıyor. Bu konu ülkemizdeki sol ve devrimci olduğunu iddia eden yapıların belki en fazla tartıştığı ve solun en fazla tartışıldığı konudur 1 Mayıs. Her sene Taksim’e çıkmanın, çıkma iddiasında olmanın devrimi ve devrimciliği savunmanın turnosolu olduğunu söyleyen devrimciler tersini iddia edenlerle tartışma yürütür. Taksim’de ısrar yerine düzen icazetinde 1 Mayıs’ı savunanlar genel olarak düzen içi kaygıları olan, devrimden umudunu kesmiş ama solcu görünmekten de vazgeçmeyen, sendikalara kuyrukçuluk yapan kesimler oldu.

Bu Sene de Taksim’de ısrar edenler birer birer açıklama yapıyor…

DEV-GENÇ: 1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ

Dev-Genç 1 Mayıs’ta taksim’de olacağız dedi. Yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz:

Tarih, 1 Mayıs 1977; 50 bin kişilik bir kortej Taksim alanına yürüyordu. DİSK’in engellemelerine rağmen alana giren Dev-Genç korteji, Taksim anıtının çevresine yerleşti ve anıta astığı Dev-Genç pankartı, 1 Mayısların tarihi resimlerinden biri olarak miras kaldı bize.

Dev-Gençli Sibel Açıkalın ile birlikte 36 insanımızın katledildiği Taksim Meydanı’nda kalan, örgütlü davranan; kontrgerilla saldırısı karşısında yaşanan panikle daha fazla insanımızın ölümünü engelleyen devrimciler olarak hafızalara kazındı Dev-Gençliler.

Öztürk Acari ve Salih Kul’un katledildiği 1 Mayıs 1988’de, Devrimci Sol Güçler’in 1 Mayıs’ı alanlarda kutlama çağrısıyla alana çıkan 3000 kişi arasında Dev-Genç’liler de vardı.

Tarih, 1 Mayıs 1989: Kanımızla ve canımızla kazandığımız 1 Mayıs Alanı Taksim’e yürüyen 5 bin kişinin en önünde yine Dev-Genç’liler vardı.

Buluthan Kangalgiller, Hamiyet Yıldızlar, Ali Efeoğlular, Soner Güller, Erol Yalçınlar, Yücel Marallar Taksim’in zaptedilmesinde en önde çatışanlardı. Hamiyet’in elinde sopa, yüzünde kafasından akan kurumuş kanlar vardı…M. Akif Dalcı’yla Efeoğlu birlikte fırlatıyorlardı taşları…

Ve 30 Mayıs 1993’te, Dev-Gençli Uğur Yaşar Kılıç ile Şengül Yıldıran karıştı aralarına…

Bugün “alan fetişizmi”, “Taksim inadı”, “yer tartışması içeriğin önüne geçmemeli…” diyen oportünistinden, reformistine ve hatta düzen partisi CHP’ye kadar “Taksim 1 Mayıs Alanıdır, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız” diyorlar ve 1 Mayıs’ı bu meşrulukla savunuyorlar ise, bunda en büyük pay hiç kuşkusuz Cepheliler’in ve elbette Dev-Gençliler’indir. Bu yüzden saldırıyorlar Dev-Gençliler’e!

Evet, Taksim 1 Mayıs alanımızdır ve şehitlerimizden mirastır. 40’ı aşkın şehidimizin kanıyla kazanıldı bu alan. Bu yüzden 1 Mayıs, sorulacak hesabımızdır.

Bizler DEV-GENÇLİYİZ!

Bizler Mehmet Akif Dalcı’nın elindeki taşlarız!

Bizler Harika’nın, Burak’ın vatan özlemiyiz.

Bizler Emrah’ın, Pınar’ın hesap soran öfkesiyiz…

“TUTSAK DEV-GENÇLİLER’E ÖZGÜRLÜK” İSTEMEK İÇİN;

Şehitlerimizin hesabını sormak, katilleri cezasız, halkı adaletsiz bırakmamak için 1 Mayıs’ta Taksimde olacağız.

YAŞASIN 1 MAYIS / BİJİ YEK GULAN!

YAŞASIN DEV-GENÇ, YAŞASIN DEV-GENÇLİLER!

DEV GENÇ

Sosyal ağlarda paylaşın