Üretimden gelen gücümüzü kullanırız diyen DİSK neyi bekliyor?

TBMM’de görüşmeleri süren torba yasaya karşı DİSK bazı illerde basın açıklamaları gerçekleştirdi.

AKP faşist hükümetinin başta kıdem tazminatı olmak üzere emekçilerin haklarını gasp etmek üzere hazırladığı torba yasa teklifinin mecliste. Emekçilerin kıdem tazminatı hakkını gasbetmeye yönelik bu saldırı bir günde gündeme gelmedi elbette. Bugüne kadar hemen her gün özellikle kıdem tazminatının AKP faşizmi tarafından emekçilerin elinden almayı amaçlandığına yönelik haberler çıktı basında. DİSK mecliste torba yasa içerisinde meclis gündemine gelen konu ile ilgili bazı illerde gösteriler düzenliyor.

Görüşmeleri süren torba yasanın geri çekilmesi isteyen işçiler, “Genel grev, genel direniş” diyor ancak DİSK “Eğer bu yasayı geri çekmezlerse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve bu ülkede hayatı durduracağız” demeye devam ediyor. Yani “siz o yasayı meclisten geçirirseniz biz üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” diyor. Bugüne kadar işçilerin haklarına yönelik hiç bir saldırı bir direniş ile karşılaşmadı. Göstermelik iki açıklama, bir iki saatlik iş bırakma eylemleri ile geçiştirildiğinden işçiler bugün bir çok hakkı olmaksızın çalışmak zorunda.

Beşiktaş Barbaros Parkı’nda yapılan bir eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Emek Partisi Şişli İlçe Başkanı Alişan Doğan’da katıldı

Birleşik Metal-İş Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bir işçi düşmanı yasa günlerdir Mecliste tartışılıyor. Çıkartmak istedikleri bu yasanın işçilere ne getireceğini ne götüreceğini nasıl hayatlarını karartacağını anlattık. Ama birilerine ne anlatırsanız anlatın anlamıyorlar. Demek ki onların anladığı dilden konuşmak gerekiyor demek ki sokağa çıkmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. Birleşik Metal-İş başkanı sanki yeni bir şey keşfetmiş gibi konuşuyor. AKP faşizmine anlatarak işçilerin haklarının gasbedilmesine engel olmaya çalışılabileceğini anlatıyor işçilere emekçilere. Bir sendika sokağa çıkmak gerektiğini iş işten geçtikten sonra akıl ediyor. Demek ki diyor, sokağa çıkmak gerekiyor! GÜNAYDIN!

Adnan Serdaroğlu, “Torba yasanın hangi amaçlara hizmet ettiğini biliyoruz…, Bu torba yasanın altında imzası olan bütün milletvekillerini tarihe gömeceğiz, onlar hep nefretle hatırlanacak, onlar çocuklarının yüzüne bakamayacaklar. Toplumu ve işçinin bir kısmını bölenlerin diğerlerini çok mu sevdiğini düşünüyorsunuz? Vatandaşın kazanılmış haklarının parça parça gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” demiş. Tam da sizin sorumluluğunuz burada ortaya çıkıyor. Bu güne kadar mevcut iktidarların tamamı hep bu yolu kullanarak işçilerin haklarını gasbettiler. Yani parça parça. VE SİZ SENDİKALAR HEP SUSTUNUZ! Her saldırıdaki pasifliğiniz, korkaklığınız, politikasızlığınız, uzlaşmacılığınız bir diğer saldırı için iktidarlara yani patronlara daha da cesaret verdi. Siz her seferinde buna benzer açıklamalar yapmanın dışında hiç bir şey yapmadınız.

Konuşmasının devamında Adnan Serdaroğlu, “Türk-İş’e Hak-İş’e çağrı yaptık, onlar da bu yasayla başına gelecekleri kavramış durumdalar. Eğer bu yasayı geri çekmezlerse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve bu ülkede hayatı durduracağız. İşyerlerinde 1 saat işi durdurduk, eğer bugün yasayı çekmezlerse biz yapacağımızı yapacağız, buyrun ne gerekiyorsa siz de yapın” demiş. Soruyoruz Adnan Serdaroğlu ve tüm DİSK sendikalarına: DAHA NE BEKLİYORSUNUZ? Artık işçileri kandırmaktan, oyalamaktan vazgeçin. Artık eyleme geçin. Milyonlarca işçinin kıdem tazminatı gibi bir çok konuda önemli bir hakkının gasbedilmesine yardımcı oluyorsunuz. YASA GERİ ÇEKİLMEZSEYMİŞ! Yasa geri çekilmez de yasalaşırsa o zaman eyleme geçeceğiniz koca bir yalan! Eğer yasa geçmeden o hiç ağzınızdan düşürmediğiniz ama hiç kullanmadığınız üretimden gelen gücünüzü şimdi kullanmanız mümkün değil mi? AKP’nin saldırılarına hedef olmamak adına işçileri emekçileri yalnız bırakıyorsunuz. Yalan ile günü geçiştirmeye çalışıyorsunuz.

DİSK Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu torba yasa arada kalan herkesin memurun işçinin emekçinin haklarının gaspına gider, buna müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bu ülkede DİSK olarak, Genel-İş olarak kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı için iş durdururuz” dedi. GEREKİRSEYMİŞ! Hala gerekmiyor mu? Yasa meclise gelmiş, hala mı zamanı gelmedi direnmenin, işi durdurmanın?

AKP sömürüye, gasp etmeye ve işçinin, emekçinin rızkına, ekmeğine, hakkına, hayallerine ve geleceğine göz dikmeye devam ediyor. Faşist hükümet ülkeyi ne satmaya doyuyor ne de halkını sömürmeye doyuyor. Sendikalar da bu duruma sessiz kalarak AKP’nin suçuna ortak olmaya devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.