AKP Şefi Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’a mesaj gönderdi.

ABD yönetimine yaranmak için kelimenin tam anlamı ile 4 takla atan Erdoğan gönderdiği mesajda Trump’a “…her zamanki sıcak dostluğunuz için bir kez daha içtenlikle  teşekkür…” dedi. Mesajın tamamında vıcık vıcık yağcılık hakim iken, geçmişte sahte bağırtıları, kükremeleri aslında halkın gözünü boyamak için olduğu daha açık belli oldu.

İşbirlikçilik, uşaklık, “ABD ile AKP arasında gerilim”, “kavga” “ey Trump”  gibi başlıklarla gizlenmeye çalışıldı.  Aslında  AKP iktidarı, diğer ABD başkanları ile olduğu gibi Trump başkanlığı boyunca da sadık işbirlikçilik ilişkilerinde hiç bir sorun yaşatmadı. 

Aşağıda Trump’a gönderilen mesajı okuduktan sonra Trump’un Erdoğan’a yolladığı küfür dolu mektubu hatırlamak gerek. Mesajın devamında bazı gazete başlıkları ile Erdoğan’ın yağcılığı daha iyi anlaşılacaktır.

“Resmi seçim sonuçları ne şekilde tecelli ederse etsin, son dört yıllık Başkanlık döneminizde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak çıkar ve değerlerimiz temelinde gelişmesi için ortaya koyduğunuz samimi ve kararlı vizyon için teşekkür ederim.

Ülkelerimiz arasındaki tarihi dostluk, ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin bu güçlü zemin üzerinde daha da ilerletilmesi karşılıklı çıkarlarımızın bir gereği olup, Türkiye olarak önümüzdeki dönemde de bu yönde her türlü çabayı sarf edeceğimizden emin olmanızı isterim.

Bu vesileyle, her zamanki sıcak dostluğunuz için bir kez daha içtenlikle teşekkür eder, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletirim.”

(2018 Temmuz)”Trump: Rahip Brunson İçin Türkiye’ye Yaptırım Uygulayacağız” (Brunson bu tehdidin hemen ardından teslim edildi)

(2018 Ağustos) “Erdoğan: ABD’nin Elektronik Ürünlerine Boykot Uygulayacağız” (sürekli emperyalistlere boykot uygulayacağını iddia eden Erdoğan bu boykotta da kameraların önünde bir kaç ABD dolarının yakılması, birkaç l-phone telefon kırmaktan başka bir şey yapılmadı)

(2018 Ağustos) “ABD: Türkiye Trump’ın Kararlılığını Test Etmese İyi Olur” (Beyaz saray sözcüsü Pence’den gelmişti bu açıklama)

(2018 Ağustos) “Trump: Türkiye ile İlişkilerimiz İyi Değil”

(2019 Ekim)   Trump’tan Erdoğan’a Mektup: “Aptallık Etme, Gel Anlaşalım”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.