Direnişler Meclisi’nden Yüksel Davası İçin Açıklama: “Bu karar hukuksuz ve adaletsizdir!”

Direnişler Meclisi, Yüksel Direnişcilerinin 27Ocak’ta yapılan duruşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Direnişler Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Acun Karadağ&ın tahliye edildiği ve diğer Yüksel Direnişçilerinin tutukluluğunun devamına karar verilen duruşmayla ilgili bir değerlendirme yapıldı ve kararın hukuksuz olduğu belirtildi.

Açıklamanın tam metnini aşağıda yayınlıyoruz :

« Bir ülkede faşizm varsa o ülkede adalet temelinde yargılamalar yapılamaz. Bu değerlendirmenin bir örneğini 27 Ocak 2020 Çarşamba günü Yüksel Direnişçilerinin tutuklu bulunduğu duruşmanın ikincisinde görmüş olduk.

Duruşma başladığı andan itibaren komplolara dayanıyordu. Direnişte talimat arama çaresizliğine düşen mahkeme heyeti her direnişçinin sözünde halka dayatılan adaletsizliğin teşhirini duyuyordu. Çünkü Yüksel Direnişçilerine yöneltilen suçlamaların özünde “Neden Adalet İstiyorsunuz?” sorusu vardı.

Direnişçilerin bu soruya cevapları, direnmenin, adaletsizliğe karşı adalet mücadelesi vermenin zorunluluğunu ve meşruluğunu anlatmak oldu.

Duruşma sonunda Acun Karadağ tahliye edilirken Nazan Bozkurt, Alev Şahin ve Mehmet Dersulu hakkında tutuk devam kararı verildi. Bu karar hukuksuz ve adaletsizdir.

Bir kez daha yazalım; Yüksel Direnişi, AKP faşizmi ile Anadolu halkları arasındaki en güçlü barikatlardandır. Direnme şiarlarını bu toprakların direniş damarlarında büyütmektedirler. Halka karşı işlenen suçların hesabını sormaya, meydanlarda, sokaklarda olmaya kararlılar. Tutsak ettiğiniz anda da dört duvar arasından dan gökyüzüne haykırırlar adalet istiyoruz talebini.

Bir kez daha yazalım; “Direnmeyi seçmiş biri karşısına dünyanın bütün cephanesini de yığsanız yine de onu vazgeçiremezsiniz.”

Yüksel Direnişini böyle bitiremezsiniz. Yüksel Direnişçilerini tutuklayarak, halkın yükselen adalet talebinin önüne geçemezsiniz.

Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. Bizler mücadele etmeye devam edeceğiz. Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz.

YAŞASIN YÜKSEL DİRENİŞİMİZ!

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!

KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

ADALET İSTEYENLER DEĞİL

ADALETSİZLİĞİ YARATANLAR YARGILANSIN!

DİRENİŞLER MECLİSİ

29 Ocak 2021 

Sosyal ağlarda paylaşın