Dert inanç değil, gerçeklerin üzerini örtmek

Boğaziçi üniversitesinde kurulan sergide bir resim AKP iktidarı ve faşist medyanın karalama kampanyasında kullanılıyor.

Sergide sergilenen bir kâbe resmi, AKP’lilerce “inançlarımıza saldırı var” , “kâbeye saygısızlık yapılıyor”, “sapkınlar” gibi spotlarla medyada ve sosyal medyada Boğaziçi üniversiteli öğrencilerin mücadelesini karalamak için kullanılıyor. Gören de AKP’nin inancı olduğunu sanır. AKP faşizminin ne kadar inançlara saygısı olduğunu görmek için, ülkede her inançtan halkı açlığa yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum ettiğine bakmak yeterlidir. Katlettirdiği halkın çocuklarının anne babalarının adalet arayışlarının ne kadar karşılık bulduğuna bakmak… kürt topraklarında gerçekleştirdiği katliamlarda, helikopterlerden camiileri kurşunlatmasından inançlara, hatta kendi inançlarına saygısı var mı yok mu görmek mümkündür.

Yalan, talan ve adaletsizlik iktidarı AKP, Boğaziçi üniversitesine atadığı kayyum Melih Bulu’ya karşı beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Yaptığı her şey Melih Bulu’nun atanmasının gayrı meşru, liyakatsiz ve keyfi olduğunu gün yüzüne çıkarttı. Bunu sağlayan şüphesiz, ülkede ve dünyada yoğun destek bulan öğrenci eylemleri oldu. Gelinen aşamada AKP yaptığı atamayı kendisi dahi savunamayacak durumdadır.

Tek çare konuyu çarpıtarak, direnen öğrenciyi, öğretim görevlilerine kara çalarak ve karalayarak direnişin meşruluğunu ve yarattığı etkiyi ber taraf edip, yaptığı atamayı unutturmak. Bunu da sergide sergilenen bir resim ile yapmaya çalışıyor AKP faşizmi.

Tabi bu saldırının başını çekenin Erdoğan’ın baş yalakası, gestapo özentisi faşist Soylu olması kimseyi şaşırtmamıştır. Daha sonra mesajı alan faşist medyanın tamamı aynı korodan çalmaya başladılar. Hep birlikte Boğaziçi direnişinin itibarını yıpratmak için karalama kampanyasına başladı.

Ancak AKP iktidarı, halk nezdinde o kadar meşruluğunu yitirmiştir ki bu karalama kampanyası da karşılık bulmayacak, Boğaziçi direnişinin haklılığının halkta yarattığı olumlu etki, dünya çapında oluşan destek azalmayacaktır.

Boğaziçi üniversitesi’nden 4 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar “resimle ilgimiz” yok demelerine rağmen 2’si tutuklandı, ikisi ise ev hapsine mahkum edildi.

Konuyla ilgili Boğaziçili öğrencilerden bir açıklama geldi. “Boğaziçi Direnişine Emek Veren ve Dayanışmayı Yüreğinde Hissedenler” imzasi ile yapılan açıklamada konuyu çarpıtmak isteyenlerin yaptığı karalama kampanyasının talepleri unutturmak için olduğunu tekrar ederek talepleri yayınladı:

1. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.

2. Polis, kampüsü ve çevresini bir an önce terk etmelidir.

3. Nefret söylemleri ve hedef göstermelerle öğrencileri ayrıştıran, kampüsü güvensizleştiren kayyum Melih Bulu derhal istifa etmelidir!

4. Rektörlük seçimleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla demokratik bir biçimde yapılmalıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın