Dikkat İptal Edilmedi! Ertelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1102 maden sahası ihalesini ertelediğini duyurdu.

Mahmut Tanal’ın gündeme taşıdığı ihalenin ertelenmesi haberi yine Tanal tarafından “iptal edildi” diye yansıtıldı. Hayır iptal edilmedi, Ertelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılan açıklamada, “156. grupta ilan edilen 1102 adet sahanın ihalesi ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Gökçeada’nın da dahil olduğu 1102 maden sahası ihalesi gündeme oturmuş ve yoğun tepki ile karşılanmıştı. Kaz dağlarında yaşanan talan ile oluşan duyarlılığın eyleme dönüşmesi, maden önünde tutulan nöDikkat İptal Edilmedi! Ertelendi!bet ve onbinlerin katıldığı kitlesel yürüyüş ve gösterilerden sonra yeni bir talana başlamayı ertelemiş görünüyorlar.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da, halkta oluşan tepkinin geçmesi, gündemin soğuması, unutulması hesap edilerek erteleme yoluna gidiliyor. Yoksa AKP faşizminin bu talandan vazgeçmeyeceği çok açıktır. Ülkenin tüm zenginliklerini haraç mezat satmaya yemin etmiş gibi halka ait ne varsa emperyalistlere ve yanındaki işbirlikçi yandaşlara peşkeş çekiyorlar. Bunu yaparken kimseye duyurmadan yapabilirlerse ne “ala”. Ama bir şekilde bir duyarlılık oluşur da tepki ile karşılaşır ve teşhir olurlarsa bu şekilde geri adım atabilirler. Ancak bu talandan vazgeçerler anlamına gelmez. Oluşan duyarlılık kaybolur, bilinç geriler ve sahiplenme azalırsa ilk fırsatta erteledikleri talanı hayata geçirirler. Bundan önce bunun bir çok örneği yaşanmıştır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.