Faşizm kaldığı yerden: 3 Belediyeye Kayyum

İçişleri bakanlığı tarafından, Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atandı. HDP’li belediyeler polis tarafından basılarak belediye önlerine polis barikatları kuruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alınarak yerlerine valiler göreve getirildi.

Daha önce de belediyelere kayyum atanmış ancak yerel seçimlerde belediyeler tekrar HDP’ye geçmişti. Böylelikle estirilen demokrasicilik rüzgarının ardından faşizm, yerel seçim dahi olsa halkın oyları ile seçilmiş dahi olsa kendi işine gelmediğinde seçimleri tanımayacağını tekrar göstermiş oldu.

Faşizmin kürt sorununa ‘yerelde’ veya ‘genelde’ bir çözümü yoktur. En son ABD ile yapılan Suriye’de güvenli bölge görüşmelerinin ardından Akp iktidarının içerde de tekrar HDP’ye ve belediyelere karşı harekete geçmesi tesadüf değil. Tekrar ‘çözüm süreci’nin başlayabileceği gibi beklentilerin de faşizm gerçeğine uymadığı ortaya çıkmış oldu. Emperyalizmle kurulan pazarlık masalarından Kürt halkına baskı ve yok sayma politikaları çıkabilir ancak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.