Didem Artık 20 Kiloda

Didem Akman hapishane koşullarının düzeltilmesi için 18 Şubat’ta açlık grevine başlayan ve eylemini ölüm orucuna dönüştüren İzmir Şakran Kapalı Kadın Hapishanesi’nde tutuluyor. Son edilinen bilgiye göre durumu ağırlaştı.

Savcılık kararıyla zorla kaldırıldığı Yeşilyurt Hastanesi’nde tutulan Didem’in Sincan Kapalı Hapishanesi’ne sevk talebinin kabul edilirse ölüm orucunu bırakacağı açıklamıştı Didem.

Artık vücut ağırlığının 20 kiloya kadar düştüğü için üşüdüğü ve kazak giydiği öğrenilen Didem’in yanına refakatçi olarak annesi Zülfiye Akman’ın Cumartesi saat 22.30 sıralarında alındığı ifade edildi. 

Didem’in ayaklarına sıcak su torbası bırakıldığı belirtildi. Didem artık ağzındaki yaralar nedeniyle konuşamıyor ve yazı ile iletişim kurabiliyor.

Didem’in hapishanedeki koğuşunda, buzdolabı ve televizyon bulunduğu, ancak hastanedeki odada bu imkanların sağlanmadığı da eklendi.

Didem Akman Direnmeye devam ediyor, bugün ölüm orucunun 205 Gününde. Didem’in talepleri çok basit ve meşrudur; kaldığı hapishane koşullarının düzelmesini talep ediyor!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.