Auchon 1088 Kişi İşten Çıkartacak

Auchan alışveriş merkezi genel merkezi tarafından 9 Eylül günü yapılan açıklamada, Fransa genelinde mağazalarında çalışan 1088 kişiyi işten çıkartacaklarını duyurdu. Auchan gerekçe olarak ise “sağlık krizi”ni göstermekte.

Auchan mağazalar zinciri yönetimi tarafından iki gün üst üste yapılan olağanüstü toplantıların ardından 9 Eylül günü basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, 2020’nin “Dönüşüm Planı” kapsamında aldıkları kararları duyurdu. Açıklamada, yaşanan sağlık krizinden dolayı ülke genelinde 1475 kişinin işine son vereceklerini ve 377 kişi için ise tekrardan iş alanı yaratılacağı belirtildi.

Oysa sağlık krizinin yani koronvirüsün başlamasıyla birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kimsenin işini kaybetmeyeceğini, hiçbir şirketin kapanmayacağını vurgulamıştı. Ayrıca Fransa hükümeti “Sağlık Krizine Önlem Paketi” kapsamında 3 Eylül günü  “Kurtarma Planı” adı altında 100 milyar Euro bütçe ayırdıklarını duyurdu.

Bu açıklamadan 6 gün sonra Auchon’ın 1088 emekçiyi işinden çıkarmasına ilişkin halen “Sağlık krizi”ni göstermesi çelişkilidir!  Büyük tekellerin, holdinglerin veya şirketlerin sağlık krizini gerekçe göstererek, karlarına kar katıp emekçileri işten çıkarmasında bu krizin kimlere yaradığı görülmektedir. Ve kimler tarafından fırsata çevrildiği görülmektedir!.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.