Almanya’da Uzun Yürüyüş 11. Gününde

Almanya Grup Yorum Gönüllüleri, “Adalet İstiyoruz“ talebiyle, Almanya’nın Güney bölgesinde başlattıkları uzun yürüyüş 8 Eylül’de 11. Gününe ulaştı.

Ölüm orucu direnişçilerinin taleplerini, seslerini daha geniş kesimlere duyurmayı amaçlıyor.
Almanya Grup Yorum Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, Stutgart’tan başlayacak olan yürüyüşün 12 Eylül’de yine Stuttgart’ta bitirileceği belirtildi.

Bugün 08. Eylül 2020 de uzun yürüyüş 11. Gününde Almanya’nın Ulm şehrinde çarşının merkezinde eylem gerçekleştirdi. Tek Aytaç Ünsal’ın zaferini değil tüm halkların zaferini kutlanıldı. Bildiri dağıtıp oradaki halk ile Didem Akman’ın şu an ki bulunduğu koşullar anlatıldı. Hem Zafer tatlısı dağıtıldı hem halaylar ve şarkılar söylenildi. Ayrıca imzalar toplanıldı. Eylem birçok insanın dikkatini çekti. Direnişe sahiplenen bir çok kişi olduğu belirtildi. Toplam üç saat süren eylemi Zafer halayı ile sonlandırıldı.

Almanya Grup Yorum Gönüllüleri: “Ve diyoruz ki; Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer! Didem Akman Direnmeye devam ediyor, 203 gün boyunca altı adımlık hücrede gün gün eriyor! Didem’in talepleri çok basit ve meşrudur; kaldığı hapishane koşullarının düzelmesini talep ediyor!
Didem Akman’ın talepleri bizim de taleplerimiz”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.