Devlet Adamı Değil, Sanki 3.Sınıf Rüşvetçi Bürokrat! “Helikopteri Al Limuzin Bedava”

AKP şefi erdoğan  günü birlik Rusya ziyaretinde gezdiği MAKS-2019 havacılık fuarında bir helikopterin fiyatını sordu. Daha öncesinde de bir Limuzinin fiyatını sormuştu ki helikopterin fiyatını sorduğunda erdoğan’ın açgözlülüğünü bilen Putin bir teklifte bulundu. “helikopteri al limuzin bedava”! erdoğan’nın iştahı kabardı. Hemen tamam cevabını yapıştırıverdi.

Hediye düşkünlüğü Başbakanlığı döneminde 2004 yılında Hyundai şirketinin CEO’sunun kendisine bir lüks arabayı göstererek “size bunu hediye  etmek istiyorum” teklifini tereddütsüz kabul ettirmişti. Devamında “normal tipini mi limuzin tipini mi” sorusuna  utanmazca “limuzin olanı istiyorum” cevabını vermişti. Bu hediye medyada çokça tartışılmıştı.

Halkın parasını dilediği gibi har vurup harman savuruyor. İhtişam düşkünü görgüsüzlüğü ile bir devlet adamının sahip olması gereken asgari edep, ciddiyete sahip olmadığından böylesi bir hediyenin rüşvet anlamına geleceği umruna bile gelmiyor. Sanki çok ihtiyacı varmış gibi yüzlerce aracın olduğu makam otosu filosuna bir yenisini ekleyecek, birde helikopter… Gözünü toprak doyursun ne diyelim.

8 milyon dolarlık helikopteri alırsa 1,6 milyon liralık limuzin hediye teklifini kabul edip etmediğini önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak Rus heyeti ile erdoğan’ın tercümanları arasında geçen diyaloglarda “ok” “anlaştık” dendiği duyuldu.

İhaleci gelenekten geldiğinden tüm ihalelelerden payını almayı alışkanlık haline getirmiş.

“ Helikopteri al sana araba hediye edeyim”

Buna benzer teklifleri mütahitler ihale alabilmek için bakanlara, belediye başkanlarına veya bürokratlara teklif ederdi. Onu bile belli bir gizlilikle yaparlardı çünkü “ihaleye fesat karıştırmak” anlamına geleceğini bilirlerdi. erdoğan işbilen mütahit kadar bile utanma duygusuna sahip olmadığını tekrar göstermiş oldu. Kendisine böyle bir teklifte bulunulması bile birzcık ahlaka sahip biri için utanması ve şiddetle karşı çıkılması gereken bir durumdur ama nerdeee??

İşte erdoğan’ın iştahını kabartan lüks Aurus marka limuzin:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.