Dev-genç’li Burak Başer için imza kampanyası

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dev-genç’li Burak Başer “Bugün benim barınma hakkım gasp edildi. Ancak sadece ben değilim, milyonlarca öğrenci bugün geçinemiyor, yurt çıkmadığı için okumaya gelemiyor, eğitim hakkı gasp ediliyor” diyerek direnişini sürdürüyor.

Yurt ücretini ödemeyi bir ay geciktirdiği için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Esenyurt Erkek Öğrenci Yurdu’ndan atılan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Burak Başer için yurda geri alınması amacıyla imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası için yazdığı metinde Burak Başer taleplerini sıralıyor. İmza kampanyası metnini yayınlıyoruz:

“Kalacak yerim olmadığı için 10 gün daha misafir öğrenci olarak kalacaktım. Ben bu yaşadığım adaletsizliği kabul etmedim, sosyal medyada yaşadıklarımı anlatan bir video paylaştım ve basına yaşadığım adaletsizliği anlattım. Misafirliğimin 3. gününde yurt müdürü tarafından “tweet atmışsın” denilerek 2. kez yurttan atıldım. Bugün benim barınma hakkım gasp edildi. Ancak sadece ben değilim, milyonlarca öğrenci bugün geçinemiyor, yurt çıkmadığı için okumaya gelemiyor, eğitim hakkı gasp ediliyor.

“Ben bu yaşadıklarımızı kabul etmiyorum. Bize dayatılan paralı eğitim yüzünden aldığımız burs/kredi yetmiyor, yemek, ulaşım, kırtasiye vb. fiyatları pahalı. Gün geçtikçe daha da pahalılaşıyor. Biz her gün bunu düşünüyor, bunu konuşuyoruz. Paralı eğitim yüzünden okumak için çalışmak zorunda kalıyoruz. Ben tüm bu yaşadıklarımızın sesi olmak ve haklarımızı almak için 7 Kasım günü Esenyurt KYK Erkek Öğrenci Yurdu önünde bir oturma eylemi başlattım. Ve o günden bugüne her Pazartesi ve Perşembe 16.00-18.00 arasında oturma eylemi yapıyorum.”

“Yurda geri alınmak istiyorum.
“Benim atılmama gerekçe sayılan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yurt Hizmetleri Yönetmeliği parasız eğitim ilkesiyle öğrencilere uygun olarak yeniden düzenlensin.
“Parasız eğitim istiyorum.”

İmza kampanyasına katılmak için tıklayın:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScznIATQH49BztYIAaPY2-ek_KzBPMFZEQQZ2DaqZILgGvrpg/viewform

Sosyal ağlarda paylaşın