TIME dergisi Zelensky’i “yılın kişisi” seçti

ABD’de yayınlanan TIME dergisi 1927’den beri her yıl “yılın kişisi” seçiyor. Bu yıl Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’i yılın kişisi seçti.

Bu ünvanın Zelensky’e neden ve nasıl verildiğini anlamak için TIME dergisinin yılın kişisi ünvanını bugüne kadar kimlere verildiğine bakmak gerekir.

Dünya halklarının kanıyla beslenen ABD başkanları; Marshall, Nixon, Truman, Reagan, Bush… Emperyalizm işbirlikçileri; Çay Kay Şek, Suudi Kralı Faysal, Karşı devrimciler; Tarihin En Büyük Haini Gorbaçov, Lech Walesa, Emperyalist patronlar; Zuckenberg, Elon Musk…

Verdiği “yılın kişisi” ödülleri arasında Hitler de var. Tabii ki yaptığı katliamlardan dolayı açıktan savunamayacağı için emperyalizmin çocuğu faşist Hitler’i iyi anlamda yılın kişisi seçmemiş.
Ancak yukardaki örneklere bakıldığında TIME dergisinin “yılın kişisi” seçme sebebinin gerçekte emperyalizmin çıkarları olduğu görülüyor.

Bugün emperyalizmin işbirlikçisi, Ukrayna’nın kukla yönetiminin başındaki Zelensky’nin seçilmesinin sebebi de emperyalizme verdiği hizmetlerdir. Onun faşist olması, Nazi olması, Ukrayna’da bir çok nazi örgütünü beslemesi TIME dergisinin görmediği bilmediği bir şey değildir. Söz konusu emperyalizmin çıkarları olunca Nazilere de yılın kişisi verebileceğini göstermiş oldu emperyalizmin medya kuruluşu TIME.

Sosyal ağlarda paylaşın