Destek Açlık Grevleri, Belçika, Yunanistan ve Avusturya’dan Katılımlarla Sürüyor

Adalet için ölüm orucunda olan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın direnişini desteklemek için Avrupa’da başlatılan uzun süreli destek açlık grevleri yeni katılımlarla devam ediyor.  

Uzun Süreli Destek Açlık Grevleri, Belçika’dan Anne-Kız Filiz ve Berfin Özder, Yunanistan’dan Celal Akgün, Avusturya’dan Tahsin Aysu’nun açlık grevleriyle sürüyor.

BELÇİKA – Filiz ve Berfin Özder, 30 günlük açlık grevinin 29. günündeler. Özderler, açlık grevini 31 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti Brüksel konsolosluğu önünde bir eylem yaparak ve ardından akşam Liege’de Halk-Mer’de düzenlenecek etkinlikle sona erdirecekler. Anne-kız Özderler’in ardından Belçika’da destek açlık grevi bayrağını bir başka Halk Cepheli devralacak.

Filiz ve Berfin Özder, 29 Mayıs’ta açlık grevinin 28. gününde Liege’de pazar yerinde bildiri dağıttılar ve aynı gün  Verviers Alevi Derneği’ni ziyaret ettiler.

YUNANİSTAN – 18 Mayıs’ta açlık grevine başlayan Celal Akgün, destek eylemini 15 gün sürdürecek. Yunanistan Halk Cephesi, 18 Mayıs’ta Ölüm Orucuyla Dayanışmak Amacıyla Dönüşümlü Açlık Grevi başlattı. Celal Akgün’ün 15 günlük destek açlık grevinden sonra bir başka Halk Cepheli açlık grevine başlayacak.

Yunanistan’da Halk Cepheliler, Ölüm Orucu Direnişinin 150. Günü dolayısıyla kına töreni düzenleyerek, dönüşümlü destek açlık grevine başladıklarını duyurdular.

Destek açlık grevinin 9. Gününde Atina’a Adalet Masası açıldı.

AVUSTURYA – Uzun süreli destek açlık grevlerine son olarak Avusturya’nın Linz şehrinden Tahsin Aysu katıldı. Açlık grevine 26 Mayısta başlayan Tahsin Aysu, destek açlık grevini 30 gü  sürdüreceğini duyurdu.

Açlık grevinin ilk gününde direnişcilere mektup yazan, kahvehaneleri dolaşan Tahsin Aysu açlık grevinin 5. gününde Linz Alevi Derneği’ni ziyaret etti. Pazar kahvaltısı için dernekte toplanmış bulunanlara Sibel ve Gökhan’ın direnişini anlattı. Aysu, bu hafta içerisinde destek açlık grevi, sendika, parti ve dernek ziyaretleri ile direnişi halka taşımaya devam edecek.

Sosyal ağlarda paylaşın