DEPREM’DEN KURTULAN HALK, SOYGUNCULARIN ZORBALIĞINDAN KURTULAMIYOR

6 Şubat Deprem Katliamından sağ kurtulan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara yerleştirilen depremzedeler, yurtlardan çıkarılmak isteniyor.
CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, depremzedelerin yurtlardan çıkarılmak istenmesini TBMM’de gündeme getirdi. Tutdere, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yönelik verdiği soru önergesinde, “depremzedelerin yurtları boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığını” belirtti.

Abdurrahman Tutdere, önergesinde, şunları belirtti:
“Bugün gelinen noktada deprem nedeniyle yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan ve KYK yurtlarına sığınan depremzedelerin yurtları boşaltması istenmekte, bu konuda depremzedelere büyük baskılar yapılmaktadır. KYK yurtlarında barınan depremzede vatandaşlarımıza daha önce konteynere yerleştirilmeleri sağlandığında yurtları boşaltacakları yönünde bilgi verilmişken bugün depremzedelerin yurtları boşaltmaları, boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığı belirtilmektedir. Bu durum zaten yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle memleketini terk etmek zorunda kalan, düzeni bozulan, maddi manevi büyük kayıplar yaşayan depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin katlanmasına sebebiyet verecektir.”
“KYK yurtlarından çıkarılan depremzedelerin akıbeti ne olacaktır? Bu konuda diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma yapılmış mıdır? Yoksa depremzedeler yurtlardan çıkartılarak sokağa mı atılacaktır?”

Yüzbinlerce insanı bile bile, göz göre göre enkaz altına gömenler, halkı sokağa atarken de elbette ne vicdanları sızlayacak, ne onların durumunu dikkate alacaklardır.
Vicdansız ve ahlaksız, yağmacı ve soyguncu ve katliamcı bir iktidarın karşısında, can güvenliğini de, barsınma hakkını da ancak direnerek elde edebiliriz. Bunu her gün, depremden kurtulan acılı ve yaralı halkımıza yönelik her yeni saldırıda tekrar görüyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın