Deprem Bölgesi Samandağ’da Grup Yorum’a Konser Yasağı: “Grup Yorum’un enkazınızı yararak halka umut taşımasını engelleyemeyeceksiniz!”

Deprem Bölgesi Samandağ’da Grup Yorum’a Konser Yasağı: “Grup Yorum’un enkazınızı yararak halka umut taşımasını engelleyemeyeceksiniz!”

Hatay Samandağ’da yapılan Evvel Temmuz Festivali kapsamında yapılacak olan Grup Yorum Halk Konseri, bu yıl da hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandı.
22 yıldır düzenlenen Evvel Temmuz Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 6-17 Temmuz arasında yapılıyor.
Festival kapsamında bir çok panel, konser, sergi yapıldığı ve yapılıyor. Ancak faşizmin Grup Yorum korkusu, deprem sonrası daha da büyüdü. 200 bin insanımızın katledildiği depremin ardından faşizm halkın acısından ve öfkesinden korkuyor. O acının ve öfkenin türkülerinden korkusu da elbette şimdi daha büyük.
AKP iktidarı Grup Yorum konserini yasaklarken, bu asıl gerekçeyi açıklayamadığı için, yasağın gerekçesini de iki kelimeyle geçiştiriyor:
“Uygun görülmemiştir”.

Grup Yorum’dan Açıklama:

Grup Yorum, Samandağ’da konserlerinin yasaklanması üzerine bir açıklama yaparak, aslında konserin değil, halkın dayanışmasının, haklarına sahip çıkmasının yasaklandığını belirtti.
“Grup Yorum burada.. yasaklarınız sizi kurtaramayacak” denilerek faşizme meydan okunan Grup Yorum açıklamasında şöyle denildi:

“Yasağın adı, ‘uygun görülmemiştir.’
Neden uygun görülmemiştir? Açık konuşun!
Siz sadece Grup Yorum’un konserini değil halkın dayanışmasını, bebeklerin, çocukların ihtiyaçlarını karsılayabilmesini ve halkın barınma hakkına sahip çıkmasını da yasaklıyorsunuz. Çünkü halkın sizin keyfinize kalmış yardımlarınıza muhtaç kalmasını, bu haline şükretmesini, Halkın kendi gücünün farkına varmamasını istiyorsunuz!
Yasaklarınız, yasal zorbalığınız sizi kurtaramayacak. Ne halkın dayanışmasını ne de Grup Yorum’un her zaman olduğu gibi bir kar makinası misali sizin enkazınızı yararak halka umut taşımasını engelleyebileceksiniz!
Grup Yorum burada!
Halkın barınma hakkı mücadelesinde, konser sahnesinde olduğu gibi, konut inşaatlarında da ter döküyor.
Halkın olduğu her yerde Umudun ve hayat kavgasının türkülerini söylüyor. Onun içindir ki;
HALKIN DAYANIŞMASI YASAKLANAMAZ!”

Sosyal ağlarda paylaşın