ABD’de 1 Yılda 110 Bin Kişi “Aşırı Doz Uyuşturucu”dan Öldü!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Sentetik Uyuşturucu Tehditlerini Ele Alma Küresel Koalisyonu” toplantısında yaptığı konuşmada, Amerika’da geçen yıl 110 bin kişinin “aşırı doz uyuşturucudan öldüğünü” belirtti.

Blinken, konferansta yaptığı konuşmada, “18 ila 49 yaş arası Amerikalıların bir numaralı katilinin sentetik uyuşturucular olduğunu” belirtti.
Blinken konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu gerçek üzerinde durmaya değer; 18 ila 49 yaş Amerikalıların bir numaralı katili sentetik uyuşturucular, özellikle fentanildir. Geçen yıl yaklaşık 110 bin Amerikalı aşırı dozda uyuşturucudan öldü ve bu ölümlerin üçte ikisi sentetik opioidleri içeriyordu.”

Blinken, sadece ABD’de değil, Birleşmiş Milletler (BM) kayıtlarına göre dünya çapında 34 milyondan fazla insanın her yıl metamfetamin veya diğer sentetik uyarıcıları kullandığına işaret ederek, her bölgede, sentetik uyuşturucu kullanımında bir artış yaşandığını vurguladı.

Saldırının Boyutu Her Geçen Gün Büyüyor

ABD Dışişleri Bakanı’nın açıkladığı rakam, uyuşturucu saldırısının boyutunu çok çarpıcı biçimde ortaya koyuyor.
Bu rakam, yılda 110 bin ölü;
uyuşturucudan ölenlerin tümü değil, sadece “aşırı doz”dan ölenlerin rakamıdır.
Sentetik uyuşturucular alabildiğine yaygınlaştırılmaktadır. Saldırı boyutlanmaktadır.
Bazı ülkelerde sentetik uyuşturucuları, uyuşturucu hapları üretmek artık yasak bile değildir.
Bu da saldırının arkasında emperyalizmin olduğunun bir başka kanıtıdır.

Sorunu Yaratanlar Çözemez!

“Sentetik Uyuşturucu Tehditlerini Ele Alma Küresel Koalisyonu” Konferansına, 80 ülkeden üst düzey devlet görevlileri katıldı.
Ancak sentetik veya organik, tüm uyuşturucu türlerini üreten, yayan, yayılmasına göz yuman, bizzat emperyalist devletlerdir.
Dolayısıyla ABD Dışişleri Bakanı Bilinken, bir yandan gerçek rakamları açıklarken, sorunun özünü, esasını atlıyor. Kendisinin de çok iyi bildiği gibi, “uyuşturucu emperyalizmin halkları zehirlemek için kullandığı bir silahtır”.
Bu tür konferanslar, polisiye önlemler, sadece bu silahı, denetim altında tutmaya yöneliktir.
Değilse, sorunu ortadan kaldırmaya yönelik değil.

Sosyal ağlarda paylaşın