Çorlu tren kazası davası avukatı: Delilleri sanıklar topladı

25 kişinin öldüğü yüzlerce insanın yaralandığı Çorlu tren kazasında ikinci mahkeme 10 Eylül günü görülecek. Mahkeme öncesi açıklama yapan, ailelerin avukatlarından Mürsel Ünder, kaza sonrası toplanması gereken delillerin bizzat mahkemede sanık olarak yargılanan kişiler tarafından toplandığını söyledi. Gazete Duvar’da yeralan habere göre mahkeme hakkında konuşan avukat Mürsel Ünder şunları kaydetti.

“Bu duruşmada iddialarımızı ortaya koyacağız. Çorlu tren katliamı dosyasında baş şüpheliler Devlet Demir Yolları Genel Müdüründen en alt düzeye kadar silsile şeklinde ilerliyor. Ulaştırma Bakanı da dahil TCDD’nin her aşamasındaki kişinin çok ciddi ihmali ve kasıtlı eksikliklerinin olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar bunların hiçbiri dikkate alınmadı, gerçek bir soruşturma yapılmadı. Deliler karartıldı. Bugüne kadar tüm aşamalar TCDD ile işbirliği ile yapıldı. Kolluğun, polisin yapması gereken araştırmalar, delil toplamalar, bizzat TCDD tarafından, hatta sanıklar tarafından yerine getirildi. Biz bunu teşhir etmeye yönelik bir tutum sergileyeceğiz. Gerçek sorumluların tespit edilip yargılanmasını talep edeceğiz. Mücadelemiz ve çabamız sürecek.”

10 Eylül’de görülecek davada savunmaya yönelik kısıtlamalar da devam ediyor. Çorlu’da katledilenlerin ailelerin davasının halk ve avukatlar tarafından sahiplenilmesini engellemek amacıyla mahkeme kararlar almaya devam ediyor. Buna göre mahkemeye girişte kimlik kontrolü yapılacak, aileler dışında katılım engellenmeye çalışılacak. Ayrıca mahkeme aldığı kararla mağdur avukatlarını kişi başına 3 avukatla sınırlandırdı. Avukat Ünder bu duruma şu sözlerle tepki gösterdi.

“Bunu aynı şekilde yargılamada yapmaya çalışmışlar. Bunun usulsüz bir işlem olduğunu düşünüyoruz ve itiraz edeceğiz. Özellikle toplumsal muhalefet alanında hukukçuluk yapan avukatların yargılama dışına çıkarılması amacıyla bu kararın alındığını düşünüyoruz”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.