Akın Gürlek İş Başında…

Akın Gürlek’ten Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay 20 gün Ceza!

AKP faşizminin tetikçisi Akın Gürlek görevini yerine getirmeye devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu yargılandığı 5 ayrı davadan 9 yıl 8 ay 20 gün ceza aldı. İnternet paylaşımları yüzünden dava açılan Canan Kaftancıoğlu’na cezada indirim uygulanmadı.

Akın Gürlek  “o kadarını da yapamazlar” türünden davalara atanan ve “o kadarını da yapan” AKP faşizminin tetikçisi.

28 haziran tarihli haberimizde Canan Kaftancıoğlu davasına Akın Gürlek’in atanmasının kesinlikle AKP faşizminin Kaftancıoğlu’nu hapse attıracağı anlamına geldiğini yazmıştık. Ve öyle de oldu.

“Mahkeme heyeti Kaftancıoğlu’nun “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, Kaftancıoğlu’nun, silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntem ve ideolojisini meşru gösterir kastı olduğunu öne sürdü. Heyet; suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri gerekçesiyle Kaftancıoğlu’na 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini ise “Kamu görevlisine alenen hakaret” olarak değerlendiren mahkeme heyeti, bu suçlamadan ise Kaftancıoğlu’nu 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, “Cumhurbaşkanı’na alanen hakaret” suçlamasından ise Kaftancıoğlu’na 2 yıl 4 ay hapis cezası verirken, “Türkiye Cumhuriyet’i devletini alanen aşağılama” suçlamasından ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Kaftancıoğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etmek” suçlamasından ise 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.”(cumhuriyet)

Mahkemeye Akın Gürlek’in keyfilikleri hakim idi yine. Kaftancıoğlu’nun avukatı savunma yaparken Akın Gürlek’in  “41 dakikadır konuşuyorsunuz, daha bitmedi mi?” şeklinde müdahalesi, aldığı emri uygulamak için ne kadar sabırsız olduğunu gösteriyordu. Buna benzer müdahaleler Akın Gürlek’in katıldığı tüm davalarda yaşanıyor. Bu denli gözü kara bir şekilde aldığı emri uygulayan Akın Gürlek’in hiç bir hukuki, ahlaki ölçüsü olmadığı açık.

ÇHD ve HHB’li avukatları tahliye edilmelerinin ardından aynı gece tekrar tutuklatılmışlardı. Ve tekrar çıkarıldıkları mahkemede 159 yıl ceza yağdırılmıştı. Cezaları veren tetikçi yine Akin Gürlek idi.

Barış akademisyenleri diye bilinen akademisyenlerin yargılandığı davalarda en çok hapis kararı veren yine Akın Gürlek.

Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder davalarında da benzer pervasızlıkla cezalar yağdıran yine Akın Gürlek’tir.

AKP , özellikle erdoğan, kendisine karşı olan her kesim ile sürdürdüğü savaşta, birine veya birilerine mevcut yasalar ile bir şey yapamadığında Süleyman Soylu’ya tutuklattırıp, Akın Gürlek’e  yargılattırarak ceza veriyor.

Kimse Canan Kaftancıoğlu’na ne olacak diye merak etmesin. CHP Canan Kaftancıoğlu’nu da satar, yalnız bırakır. CHP Canan Kaftancıoğlu için AKP ile çatışmaya girmez! Bundan önce CHP milletvekilleri tutuklandığında yaptığından fazlasını yapmasını kimse beklemesin.

Bu arada bir parantez açalım: (Şu soru gerçekten sorulmalıdır. Akın Gürlek gerçekten hakim midir? Yoksa diplomasız Cumhurbaşkanı’nın kendine tetikçi olarak tayin ettiği diplomasız veya hakimlik yapması için gerekli eğitimi almamış biri midir? Nasıl oluyor da bu kadar genç yaşına rağmen böylesi önemli davalara atanıyor ve AKP’nin cezalandırma veya intikam işlerini böylesine pervasızca görebiliyor sorusu cevaplandırılmalıdır.)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.