Biliniyor Ama Önlem Alınmıyor Dorian Kasırgasında Ölü Sayısı 43’e Çıktı

Bahamalar’ı vuran kasırganın 5’inci gününde ölenlerin sayısının 43’e çıktığı belirtildi.
Yetkililer “ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını” açıkladılar.
Ama neden endişe duymak yerine, geleceği haftalar öncesinden belli olan bir kasırgaya karşı, tüm önlemler alınmıyor, bunu açıklamıyorlar?


Çünkü bu kadar büyük bir kasırgaya karşı, halkın tam can güvenliğini sağlamak, büyük masraflar gerektiriyor. Bu da emperyalist devletlerin işine gelmiyor. Bu nedenledir ki, aynı şiddette kasırga, bir çok kez, Amerika’da bazen onlarca, bazen yüzlerce kişinin ölümüne yol açarken, aynı Kasırga Küba’da kimsenin burnunu kanatamıyor.

Kasırgaların geleceği haftalar öncesinden bilinebiliyor.Televizyonlarda sık sık görmüşsünüzdür; her kasırgaya bir isim verilir ve falan kasırga gelecek, şu şiddette olacak denir..
Ekranlarda evinin kapısını, bacasını kalın tahtalarla sağlamlaştıran Amerikan aileleri görürsünüz. Bu da orada bir sömürü sektörü olmuştur.
Emperyailist-kapitalist devlet, kasırgayı haber verir, görevini yapmış olur ve halka da der ki, önlemini al! Halk inşaat malzemeleri satan marketlere hücum eder. Fakat tek tek bireylerin alacağı önlemler, çoğu kez yetmez ve her güçlü kasargada, onlarca, yüzlerce ve bazen Katrina Kasırgasında olduğu gibi binlerce kişi ölür.
Kasırga gelir geçir ve bir sonrakinde aynı sahneler tekrarlanır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.