Çorlu Davası’na Devam Edildi; “Savcı Katliamı Netleştirmek İçin Kılını Kıpırdatmadı”

Çorlu'da facia: Ölü sayısı 24'e yükseldi

Çorlu tren kazası, 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelmişti. Uzunköprü’den İstanbul’a doğru hareket eden yolcu treni Çorlu yakınlarından geçerken yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu devrilmişti. Kaza değiil, katliamdı. Katliamda 25 kişi ölmüş, 317 kişi de yaralanmıştı.

İşte bu kaza-katliamın davası hala devam ediyor.

Suçlu yok, ceza yok.  

7 Eylül’de davanın 8’inci duruşması Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada katledilenlerin aileleri ve avukatları söz alarak, davayı üstlenen Çorlu savcılığının davayı sürüncemede bıraktığını belirttiler. Gerçekten de savcılık, dava dosyasını aldığından beri, katliamın sorumlularını açığa çıkartmak için soruşturmalar, araştırmalar yapmak bir yana, kılını kıpırdatmamıştı.  

Avukatların konuşmalarının ardından savcılık, “Yeniden bilirkişi ve keşif talebinin bağlantılı soruşturma sonucuna göre değerlendirilmesine ve katılan vekillerinin diğer taleplerinin reddini” talep etti.

TCDD: Çorlu'daki tren kazasında kusurumuz yok — Gazete Karınca

Katliamın sorumlularından sanık sandalyesine oturtulanlara, “Olası Kasıtla 25 kez insan öldürmeden ceza verilmesi” ihtimaline ilişkin savunmaları soruldu. Sanıklar süre istemedi. Eski savunmalarını tekrar etti.

Duruşmaya ara verildikten sonra, saat 13.00’de yeniden başlayan duruşmada Mahkeme ara kararları açıkladı; buna göre şu kararlar verildi: 

– Çorlu Cbs soruşturmasının akıbetinin tekrar sorulmasına

– Kaza mahalinde yeniden keşif, bilirkişi ve tanık dinletme istemlerinin yeni soruşturma sonucuna göre tekrar değerlendirilmesine

-Çorlu Cumhuriyet Savcısı hakkında  Hsk’ya ihbarda bulunulmasına

– Duruşmanın 25 Ocak 2022 tarihine ertelenmesine…

Çorlu’da duruşmanın bitmesinin ardından 3 yıl 2 aydır diğer Tcdd sorumlu ve yetkileri hakkında soruşturma yapmayan savcılık önünde aileler basın açıklaması düzenleyerek adalet isteklerini tekrarladılar.

Sosyal ağlarda paylaşın