ÇORLU DAVASI… AİLELER YARGILIYOR…

Duruşmada katledilenlerin aileleri vardı. Acılı, öfkeli.

Dinmeyen acılarından dolayı sesleri titreyerek konuştular. Karşılarındaki savcıları hakimleri titreten bir öfkeyle konuştular.

Katledilen 25 kişinin annesi, babası, yakınları 7 Eylül’deki duruşmada söz haklarını kullanırken, ülkemizdeki yargı gerçeğini ve adaletsizlik gerçeğini en özlü haliyle ortaya koydular ve adalet istediler. 

Katledilenlerin ailelerinden Necmettin Sel:

“KİM KORUYOR BUNLARI?”

“Sorumlu kişiler çocuklarına sarılıyor. Ben oğlumla torunuma sarılamıyorum. Oğlumun torunumun hayalleri vardı yok oldu. Kim koruyor bunları? Gelsinler karşımıza hesap versinler. Bu sorumlular bu katilleri karşımıza getirin.

Bunları koruyanların vicdanı kurusun. Utanmaz bunlar. Adalet yok, vicdan yok. Sizin de vicdanıza bırakıyorum. Savcının da. Benim çocuklarımın kemikleri sızlıyor. Rüyama giriyor hakkımızı aramadınız diye. Bir gün getirin şunları”

Katledilenlerin ailelerinden Mehmet Öz:

“BİZ DE KENDİ ÇAREMİZE BAKALIM”

“3 senedir sizin vereceğiniz kararı bekliyoruz. Fakat bakıyoruz sanık tarafı bomboş. Adalet yoksa bu mahkemeyi hiç yapmayın. Biz de kendi çaremize bakalım”

Katledilenlerin ailelerinden Saliha Erbil:

“BİZİM ATEŞİMİZ SÖNMÜYOR”

“Konuşmaya korkuyoruz bizi de yargıyacaksınız diye. Bizim ateşimiz sönmüyor. Neden adil bir yargılama yapılamıyor. Biz neyi bekliyoruz 3 senedir. Kızım okula gitmemiş bugün. Anne babamı kaybettik sen ne zaman geleceksin diyor.

Biz korkuyoruz adalet isteyeni yargılıyorsunuz. Eğer adil yargılama yapmayacaksanız, siz de çekilin biz yolumuza bakalım.”

Katledilenlerin ailelerinden Zeliha Bilgin:

“ADALET İSTİYORUM!”

“Benim yavrum arka tarafta mezarlıkta yatıyor. Ben buralarda adalet istiyorum. Gerçek suçluları önümüze kim getirecekse artık geçsin. Adalet istiyorum.”

Katledilenlerin ailelerinden Mısra Öz:

“BİZ SİZİN İÇİN BİR DOSYAYIZ!”

“Ben bugün oğlum Arda Sel adına konuşmak istiyorum. Tatiliniz nasıl geçti. İyi miydi. Biz iyi geçiremedik. 6 aydır bugünü bekliyoruz. Biz 6 ayı sizin gül cemalinizi görmel için beklemedik. Biz sizin için mesai saatinde görülecek bir dosyayız.

Ama burada 25 kişinin annesi ailesi olarak buraya geldik. İddianame halen yok. Katilleri koruyorsunuz. 3 yıldır 25 kişinin kanı bu dosyaya eklenmeyen korunan sanıkların üzerindedir. Binali Yıldırım korunuyor.

Mahkemenize ve soruşturma dosyasına sunulan 20’ye yakın bilirkişi raporu var. Hepsi de üst düzey isimleri işaret ediyor. Savcılık Tcdd ye yazı yazıyor ancak sonra bir şey yapmıyor. Bu açık bir şekilde soruşturma savcısı soruşturmayı akamete uğratıyor.

Savcılık bu katliamın üstünü örtmek istiyor. Soruşturma dosyasının uzun zamana yayılması, soruşturma dosyasına siyasi müdahale edildiğini gösteriyor.”

Çorlu tren kazasında ölenlerin aileleri Anayasa Mahkemesi önünde nöbet  tutacak
Sosyal ağlarda paylaşın