Tutsak ÇHD Genel Başkanı’ndan Baro Başkanlarına Çağrı

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin tutsak Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, 15 Eylül’de yapılacak duruşmayla ilgili olarak Baro Başkanlarına yönelik bir çağrı yayınladı.

Hapishaneden tutsaklık koşullarında elle yazılarak gönderilen çağrıda, halkın avukatlarına yönelik davanın esası anlatılarak, Baro Başkanlarına, desteklerinin ötesinde “fiziksel olarak” da duruşmaya katılmaları çağrısı yapıldı. 

Selçuk Kozağaçlı’nın çağrı mektubunun tam metni şöyle:

***

Sayın Başkan,

15 Eylül 2021 Çarşamba sabahı, İstanbul (Çağlayan) Adliyesi’nde duruşmaya çıkarılacağız. Sekizinci yılında on sekizinci celsesi görülecek bu davanın tüm sanıkları avukat ve yargılamanın esas konusu, siyasi ceza davası avukatlığı.

Hukuksuz yargılanıyoruz ve dayanaksız kapatıldık.

Davayı bildiğinizi umuyorum. Eğer bilgi eksikliği söz konusuysa, dosya sorumlusu meslektaşlarım hızla ve memnuniyetle tamamlayacaklardır. Kısa bir incelemeyle bile, davaya bugüne kadar vekâletname ibraz etmiş üç binden fazla meslektaşım ve dayanışma için duruşmalara katılmış yüzün üzerinde Avrupalı avukat gibi; mesleğimizin seçilmiş bir temsilcisi sıfatıyla sizin de avukatlık pratiğine yöneltilmiş bu ağır saldırıyı kabul edilemez bulacağınızdan kuşkum yok.

Geçen sekiz yıl boyunca onlarca yerli ve yabancı baronun kurumsal desteğini her düzeyde hissettik. Lâkin 15 Eylül’de bir kez daha duruşmaya fiziksel olarak katılımınıza ve mesleğimizi temsilen mahkeme heyetine avukatların hak ve görevlerini hatırlatmanıza ihtiyaç duyuyoruz.

Sayın Başkan,

Bu meslekte 25. yılımı tamamlıyorum. İlginç bir tesadüfle, duruşmadan bir gün önce, bu davada üzerime atılı suçlamalar nedeniyle tutukluluğumun da beşinci yılı doluyor. Hukuk dışı bir suçlama için haksız ve uzun bir tutukluluk…

Bu saatten sonra; mahkeme heyetlerinin karar ve değerlendirmelerinden çok, meslektaşlarımın değer ve düşüncelerini önemsiyorum. Sonuç ne olursa olsun, bizim kıymet verdiğimiz şey; mesleğimizi savunmak üzere bir araya gelebilmek ve dayanışmadır.

Duruşma günü, bir arada olmayı bu duygularla umuyorum. Avukatlar asla haklarını kullanmak ve görevlerini yerine getirmek mücadelesinde sindirilemeyecektir; biz kazanacağız.

Saygı ve iyi çalışma dileklerimle.

Selçuk Kozağaçlı

Avukat

Genel Başkan

Çağdaş Hukukçular Derneği

Silivri Kapalı Hapishanesi

Silivri/İstanbul

Sosyal ağlarda paylaşın