Çocuklarımız açlıktan ölüyor: 6 yaşındaki Nur Elif’in canını açlık aldı.

Burjuva basının yetersiz beslenme diye adlandırarak saklamaya çalıştığı AÇLIK çocuklarımızın canını alıyor.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 2 gün önce tedaviye alınan Nur Elif T.’nin açlık ve bakımsızlık nedenile güçsüz düştüğü belirlendi. 2 gün içinde hayatını kaybeden Nur Elif ülkemizde açlık ve yoksulluğun sebep olduğu ölümlerin ilki değil.

Nur Elif’in yaşadığı yerde, Nur Elif’in ağabeyleri Yiğitcan T. (9) ve Metin T.’nin (12), amcası ve halasıyla Fevzi Çakmak Mahallesi Uzunpınar Sokağı’nda yaşadıkları belirlendi. Evde yapılan incelemelerden sonra ikamet ettikleri yerin yaşam için kötü koşullara sahip olduğu ortaya çıktı.

Polis amcayı ve halayı gözaltına aldı.

Baba Gökhan T. ve anne Sibel T.’nin hapishanede tutuklu bulundukları, bu nedenle çocukların velayetinin halalarında olduğu öğrenildi. Hala ve amca polis tarafından gözaltına alındı. Hala ve amcanın gözaltına alınma sebebi kötü muamele sonucu ölüme sebebiyet vermek!

Nur Elif’in ve Nur Elif gibi bir çok bebeğin ölümünün sorumlusu yoksulluk ve adaletsizliktir. SİSTEMDİR. Sömürü, soygun ve talandır.

Türkiye’de 5 yaş altı çocukların 3 milyonu sürekli açlık çekiyor.
Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı tarafından ve Haziran ayında güncellenen Dünya Yoksulluk Haritası’na göre, Türkiye’de 84.3 milyon nüfusun 14.8 milyonu yeterli gıda tüketemiyor (YANİ AÇLIK ÇEKİYOR)ve her ay on binlerce kişi bu listeye ekleniyor.

Sosyal ağlarda paylaşın