Ferhat Encü’ye polis tokadı

Kadıköy’de hasta ve infazı yakılan tutsaklar için yapılan eyleme polis saldırdı. Toplumsal hiç bir eyleme tahammülü olmayan AKP faşizminin polisi eski HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü’ye kameralar önünde tokat attı.

Hem Küfür Etti Hem de Tokat Attı

Kameralara yansıyan görüntülerde görüleceği üzere AKP’nin eli kanlı işkenceci polisi Ferhat Encü’yü iterken (Ferhat Encü’nün bağırmasından anlaşılacağı üzere) küfür ediyor. Küfür etme diye uyarınca işkenceci polis Ferhat Encü’ye tokat atıyor.

Görüntüleri çektiği için kameraman da gözaltına alındı.

Artı TV muhabiri Meral Danyıldız, sosyal medya hesabından “Görüntüleri çektiği için Zeki’yi gözaltına aldılar. Artı TV muhabiri Umut Taşdağ’ı da darp ettiler. Umut yere düştü. Şimdi hastaneye gitti. Darp raporunu alacak. Zeki’yi de bırakmıyorlar. Tüm ısrarlarımıza rağmen polis bırakmıyor” dedi.

Valilik daha sonra yaptığı açıklamada güya polis hakkında soruşturma başlattığını açıkladı ancak yaptığı açıklamada polisin saldırısını savundu. Ayrıca demokratik hakkın kullanımını engelleyen polis değil gösteriyi yapanlar suçlu gibi gösterildi. Yaptığı açıklamanın sonunda bulunan “İzinsiz gösteri yapan 70 kişi hakkında yakalama işlemi yapılmıştır.” ifadesi de başlatılan soruşturmanın neyle sonuçlanacağı hakkında fikir verecektir…

Sosyal ağlarda paylaşın